fbpx

“Вiйна може тривати ще деякий час і, швидше за все, стане більше схожою на Першу світову, ніж на Другу: rолишній посол США в Україні про справжні цілі Заходу і США

Стівен Пайфер, колишній посол США в Україні, а нині старший науковий співробітник Brookings Institution розповів, якими цілі насправді є у Заходу США.

За його переконанням ціллю США та Заходу є більше спроба змінити політику Кремля, ніж спроба здійснити зміну влади в Кремлі.

Цитуємо:

«Питання в тому, чи зможуть українські вiйськові успішно провести контрнаступ, щоб відкинути росіян, починаючи з Херсона. Якщо ні, вiйна може тривати ще деякий час і, швидше за все, стане вiйною на виснаження, більше схожою на Першу світову, ніж на Другу світову вiйну».

Як сказав політик, Захід має підтримувати та збільшувати потік збрoї до України, оскільки Захід дуже зацікавлений у тому, щоб Україна перемагала.

«Схоже, питання полягає в тому, чи вплив західних санкцій і потоку російських вантажу 200 і 300 роз’їсть російську еліту та громадську підтримку вiйни до того, як українська економіка впаде, а українська армiя вичерпає свої вiйськові можливості продовжувати захищати країну й давати відсіч загарбнику. Захід дав слово і має підтримати Україну, щоб Київ переміг».

24,08,2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел.

You cannot copy content of this page