fbpx

“Війна швидко не закінчиться”: Леонід Кучма про те, чого чекати Україні найближчим часом

Леонід Кучма, другий президент України, в нещодавньому інтерв’ю сказав про те, що війна в Україні швидко не закінчиться, а на перебіг і тривалість конфлікту матиме вплив низка чинників. Як далі розвиватиметься війна залежить від успішного контрнаступу ЗСУ на Південь і звільнення Херсону, також неабиякий вплив на події має наближення холодів і політичних криз та виборів на Заході.

Про це Леонід Кучма розповів в інтерв’ю ВВС.

Цитуємо:

“Перш за все – не треба розраховувати на те, що ось-ось пoмре Путін. Що санкції ось-ось економічно знищать Росію. Що російський обиватель раптом прозріє та вийде на антивоєнний протест. Нічого такого не буде. Україна має битися і вирішити усе на полі бою…

Не думаю, що війна скоро закінчиться. Те, як Путін гарячково збирає по тюрмах армію, а по східних автократіях – зброю, свідчить про те, що він все ще хоче вигризти якусь “перемогу””.

Кучма додав, що у цивілізованому світі у конфліктах зазвичай намагаються шукати рішення win-win – коли в тій чи іншій мірі перемагають усі, і немає переможених “вчисту”. але за словами другого президента України це не випадок України і Росії.

За словами колишнього президента, глава кремля приніс стільки горя, руйнування і жfхіть в Україну, що компроміси стали неможливі – і цій війні переможець може бути лише один. Кучма вірить, що переможе Україна.

04.08.2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел.

You cannot copy content of this page