fbpx

“Війна – це не “контент””: В Офісі президента України звернулись до журналістів, військових експертів, політичних діячів, та лідерів суспільної думки з особливим проханням

Військових експертів, політичних діячів, лідерів суспільної думки просять не “хайпувати” на темі військових опeрацій. Усіх тих хто заповнив ефір останні шість місяців закликають не розголошувати дані про перебіг військових дій до офіційних заяв українських органів влади.

Про це заявив Глава Офісу президента Михайло Подоляк.

Він додає. що потрібно з обережністю підходити до коментарів щодо будь-яких військових дій українських захисників.

Цитуємо:

“Тому принагідно ще раз нагадую всім політикам, експертам та лідерам суспільної думки (зрозуміло, що вони все знають набагато краще за безпосередніх виконавців) про важливість не маніпулювати та не спекулювати інформацією про хід військових операцій ДО офіційних заяв представників Збройних сил чи Міністерства оборони України.

Ще раз головне – ДО офіційних заяв не треба робити суперсенсаційних заяв”.

Окремо радник голови ОП звернувся до журналістів.  Їх він попросив особливо ретельно перевіряти джерела інформації та експертизу конкретних спікерів за темою:

“Бажання продемонструвати свою “обізнаність”, дотичність до “інсайду” та “хайпанути” на “ситуативі” – природнє для будь-якого інформаційного простору. Але війна – це не “контент”.

Подоляк наголосив на потребі фільтрувати інформацію та працювати професійно з особливою повагою до українських військових

“Безумовно, жодних сумнівів, що наші “відпрацюють” правильно, немає”.

29,08,2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел.

You cannot copy content of this page