fbpx

Війна за добу – звіти військово-цивільних адміністрацій

На Сумщині росіяни обстріляли чотири райони з різних видів зброї. Зафіксована майже сотня ударів артилерії з боку рф. Один чоловік загинyв внаслідок скидання боєприпаса з ворожого безпілотника.

Внаслідок артобстрілів пошкоджена інфраструктура сіл Сумського та Конотопського районів, зокрема житлові будинки, Атинський психоневрологічний інтернат, водонапірна башта, електромережі, фермерське господарство, поpанені тварини.

Вчора пізно ввечері під час патрулювання на міні підірвались поліцейські, п’ятеро травмовані, одна людина загинyла.

У Дніпропетровській області російські загарбники знову обстріляли Криворізький район. У Апостоловому двоє людей поpанені. Місто частково без світла та води. Вулиці та подвір’я засіяні касетними боєприпасами.

Людей відвели у безпечні місця і зараз там працюють піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій.

У Луганській області тривають авіаудари та ракетні удари по Сєвєродонецьку та Гірському. Лоскутівка та Рай-Олександрівка захоплені ворогом. У Сєвєродонецьку та Сиротиному, Золотому та Вовчоярівці російські атаки відбиті.

Загарбники нищать промисловість у Сєвєродонецьку. Вогнем уражені території цегляного заводу, “Склопластику”, а також заводу хімічного нестандартизованого обладнання. Пошкоджена будівля другої прохідної “Азоту”. Одна людина загинyла, троє поpанені.

У Донецькій області вночі росіяни вели артилерійські та мінометні обстріли позицій Збройних сил України та населених пунктів. Зафіксовані щонайменше два артилерійські обстріли Мар’їнки, один — Красногрівки, п’ять — села Новомихайловка.

Протягом доби велися обстріли зі стрілецької зброї, танків, артилерії, мінометів, ракетних систем “Смерч”, “Град”. Обстріляні Торецьк, Слов’янськ, Бахмут, селище Очеретине, села Іллінівка, Бересток, Георгіївка. Область без газу і частково без води а електрики. Загинyли троє людей, двоє поpанені.

У Чернігівській області вночі росіяни обстріляли із мінометів підрозділи прикордонників біля села Грем’яч. Втрат немає.

У Харкові вночі ворожий снаряд влучив у складські приміщення в Індустріальному районі, спалахнула пожежа, постраждалих немає. Близько 5-ї години ранку в Чугуївському районі Харківської області росіяни влучили в одне із підприємств. Рятувальники ліквідовували пожежу, постраждалих немає.

Досі триває пожежа на газопереробному підприємстві в Ізюмському районі, яка виникла внаслідок обстрілів ще 18 червня.

Вчора вдень армія російської федерації запустила по Миколаєву сім ракет типу “Онікс”. Пошкоджені багатоповерхові будинки, руйнування різного ступеню у приватних будинках, також сталася пожежа. Унаслідок обстрілів троє людей дістали поpанення.

У Баштанському районі Миколаївської області вночі війська рф обстріляли селище Березнегувате. Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Продовжуються обстріли сіл по лінії розмежування. Інформація про постраждалих і пошкодження уточнюється. Також вночі росіяни обстріляли село Новомиколаївка Первомайської громади, пошкоджені житлові будинки і сільськогосподарська техніка.

Упродовж доби на численні вибухи, обстріли та пожежі скаржилися жителі усієї Херсонської області. Залишається критичною ситуація у Високопіллі, Новій Воронцовці, Калинівському, Станіславіській територіальній громаді, Великоолександрівці.

Внаслідок захоплення росіянами сотні сіл Херсонщини практично знищені, зокрема у Бериславському районі та на кордоні з іншими областями. Пошкоджені та знищені будинки, школи, лікарні, дитсадки, заміновані дороги та мости, викрадена техніка.

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Вінницькій, Одеській, Запорізькій, Тернопільській, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Київській та Житомирській областях, пише Укрінформ.

Фото: ukrinform.

06/23/2022

You cannot copy content of this page