fbpx

Війна забирає щастя. Спочатку родина залишилася без дому, а однорічна Софійка тепер без мами

Галина Володимирівна опікувалася дочкою Оленкою з дитинства – через ускладнення сезонної застуди дівчинка з 9-ти років мала епiлепcію.

«Мій день починався з того, як вона встала, які в неї очі, як вона поводиться…», – пригадує жінка.

Дівчина не працювала за станом здоров’я, а в 36 років повідомила, що стане мамою. Для батьків це було неймовірне чудо і неймовірне випробування.

«Родилася вона 977 грамів та 37 сантиметрів. Вся була в проводочках, вся була в трубочках», – розповідає бабуся каналу «12».

Завдяки лікарям дитину виходили і отак почалося щастя. Турбота навколо улюбленої донечки та онучки.
Але загарбники вирішили “визволити” родину від цього.

Спочатку вони сиділи в погребі, бачили ракети й чули обстріли. Вирішили не ризикувати своїм щастям і виїхали з Павлограда, що на Донеччині 21 квітня до родичів на Волинь в село Ківерці.

Тут була безпека, родина, друзі. Проте, хвороба не відпустила Олену. Той день Галина Володимирівна не забуде ніколи: Софійка була неспокійною, лізли зубки, вони чергували біля її ліжечка з дочкою. Раптом вона зірвалася і побігла в ванну…

«Вона ніколи не закривалася. А я бігом Софію на руки й до неї. Почала стукати – тихо. Я тоді внукові дала Софію, а сама побігла взяла сокиру, відважила двері… Зробили такий висновок, що в неї розіpвалася cудина», – каже жінка.

Тепер 67-річна бабуся оформляє на себе опікунство над Софійкою. Каже, що не знає, як без неї пережила б це горе.

Не полишають в біді і волинські благодійники. Кажуть, що родина попросила дуже скромну допомогу, тому вони вирішили допомогти тепер обігрівачем, технікою та продуктами. А в майбутньому теж тримати контакти маленької Софійки та її родини.

Фото: скрін із відео 12 каналу.

09/03/2022

You cannot copy content of this page