fbpx

Військовослужбовець-чернець вірить у перемогу: «… і розвіються вороги Його, і нехай біжать від Лиця Його всі ненависники Його»

На передовій військовий – Михайло з 14-ої окремої механізованої бригади, а в мирному житті – ієродиякон Пімен, чернець та викладач катехізису у Волинській православній богословській академії. Про нього розповіли на сторінці бригади імені князя Романа Великого.

Зі слів бійця, після 24 лютого він не знаходив собі місця в монастирі від всього, що відбувалося навкруги, і тому вирішив піти у військо. Впевнений – духовний сан цього не забороняє.

“Маючи воєнний досвід, адже до здобуття духовного сану я служив у нашій Князівській бригаді, попросився на фронт. З благословення митрополита Луцького та Волинського Михаїла я мобілізувався, і зараз тут зі зброєю в руках, разом із побратимами роблю те, що маю, для своєї держави та свого народу”, – каже військовий.

Михайло зазначив, що вірить у перемогу, адже Бог разом із Україною.

“… і розвіються вороги Його, і нехай біжать від Лиця Його всі нeнависники Його. Як щезає дим, нехай щезнуть, як тане віск від вогню, так нехай загинyть… Нині, і повсякчас, і навіки-віків. Амінь”, – додав волинський боєць та чернець.

Фото: Суспільне.

07/03/2022

You cannot copy content of this page