fbpx

Військовий облік для жінок з 1 жовтня. У Генштабі порадували новою заявою

У Генштабі зробили нову заяву щодо військового обліку для жінок. Більшість українок видихнуло спокійніше.

Нагадаємо, що згідно з наказом міністра оборони від 7 лютого 2022 року, з 1 жовтня 2022 року жінки, які мають певні спеціальності та/або професії, визначені в додатку, братимуться на військовий облік військовозобов’язаних.

Однак в Генштабі зробили нову заяву:

Проведення загальної мобілізації під час війни з рф засвідчило, що на військову службу до ЗСУ та інших військових формувань призвані близько 1% жінок від загальної кількості мобілізованих.

Більшість жінок призначено на посади медичного персоналу, підрозділів зв’язку, морально-психологічного забезпечення, діловодів, бухгалтерів та кухарів.

І наразі у Збройних Силах залишається потреба у жінках-фахівцях з медицини, радіотехніки та харчових технологій.

Отже, досвід розгортання військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань до повних штатів воєнного часу доводить, що в держави на сьогодні просто немає гострої необхідності суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

Зважаючи на це, у Генштабі опрацювали пропозиції щодо взяття жінок на військовий облік військовозобов’язаних лише за їхньою згодою.

Також, є пропозиція розпочати проведення заходів із включення жінок до військового обліку не раніше як через місяць після завершення особливого періоду в Україні.

14,07,2022

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page