fbpx

Віталій довго не панькався поклав перед дівчиною каблучку і список із 60 вимог. «Якщо ти згодна слідувати всьому тому, що тут написано, я візьму тебе за жінку». Дівчина спочатку отетеріла, але попросила 24 години на роздуми

Віталій довго не панькався поклав перед дівчиною каблучку і список із 60 вимог. «Якщо ти згодна слідувати всьому тому, що тут написано, я візьму тебе за жінку». Дівчина спочатку отетеріла, але попросила 24 години на роздуми.

Почну з того, що всі мої чотири тітки, мамині сестри, прожили життя не тільки самотніми, але і жодного разу не знали чоловіка. Моїй мамі дивом вдалося познайомитися з чоловіком, моїм батьком, якого я ніколи не бачила.

Одна з тіточок якось обмовилася мені, що татку моєму потрібна була столична прописка, а мамі дитина. Ось вони і допомогли один одному. Досі не розумію, навіщо вона це мені доповіла, мабуть, в глибині душі заздрила моїй мамі, що та не побоялася мати дитину і залишитися однією, ніж взагалі не мати дітей.

Природно, всі мої тітки свято впевнені, що на них накладено велике прокляття безшлюбності. Але я-то знаю, – справа в них, точніше в тому вихованні, яке вони отримали від своєї мами, моєї бабусі. Незважаючи на те, що у неї був чоловік, причому один на все життя, вона чомусь дуже не любила чоловіків і вселяла цю нелюбов своїм дівчаткам протягом усього їхнього життя. І як тільки моя мама встояла ?! Не зрозуміло.

Чи варто говорити, що до інституту я добралася чистою дівицею. Настільки ж невинною залишалася і в аспірантурі, а потім і магістратурі. Так, у мене були шанувальники, причому не мало. Деяким я навіть відповідала взаємністю – ми ходили в театри, музеї, за професією я культуролог. Але далі побачень я нікого з них не пускала. Аж надто сильні були «чари безшлюбності» тіточок.

З Віталієм мене познайомила моя подруга Катя. Я не бачила її років 5, з тих самих пір, як вона отримала дозвіл на проживання у Франції. А тут зателефонувала, на зустріч напросилася. Я і не проти була, давно не спілкувалися, цікаво стало, що у неї в житті сталося.

Виявилося, вона давно живе в столиці, заміжня і працює в юридичній компанії адвокатом. І зателефонувала вона мені зовсім не випадково. Справа в тому, що у неї є колега, який вже кілька років шукає дружину і виключно через знайомих, щоб відразу знати про жінку, як можна більше. Коли мені Катюша про це сказала, я подумала: «Хм, але ж розумно».

Подруга розповіла, що Віталію 36 років, він ніколи не був одружений, не має дітей, зате зробив чудову кар’єру адвоката і гарно заробляє. Вона показала фотографію, на мене дивився, красивий, підтягнутий чоловік. Я поцікавилася у подруги: «Чому такий завидний наречений досі не знайшов собі жінку?». На що Катя резонно зауважила: «Ти ж теж прекрасна жінка, симпатична і розумна, але все ж одна в свої тридцять». Потім Катька багатозначно додала: «У всіх свої нюанси. Є вони і у Віталія. Але ти познайомся, а там вирішиш треба тобі це чи ні ».

Зізнаюся, після цих її слів мені стало не по собі. Які такі нюанси. Але на зустріч я погодилася, не з’їсть же він мене. Зустрілися ми з Віталієм в кафе в центрі. Сказати, що я була вражена – це нічого не сказати. Гарний, розумний, галантний. З ним було легко, він багато жартував, а я сміялася, бо розуміла його жарти.

Розмовляючи з Віталієм на різні теми, я знову і знову в голові прокручувала питання: «чому такий прекрасний чоловік до цих пір один? Невже він не знайшов собі гідного жінки за весь цей час ». Втім, розгадка була вже близько.

В кінці вечора Віталій раптом став дуже серйозним і задав мені питання, можна сказати, в лоб: чи готова я до сімейного життя. Зізнаюся, здивувалася, але несподівано для себе сказала: так, цілком.

І тоді Віталій сказав, що знає про мене все: де я вчилася, з ким живу, хто я за гороскопом, яке блюдо у мене виходить готувати краще за інших, перерахував улюблених художників, назвав поіменно всіх моїх тіточок і маму. Я отетеріла. Я дуже закрита людина, мало спілкуюся і дуже не люблю, коли хтось за спиною веде за мною спостереження.

Віталій, мабуть, прочитав це на моєму обличчі, посміхнувся і сказав: «Не хвилюйтеся, про все це мені розповіла ваша подруга Катерина. Ви мені сподобалися, і я хотів би продовжити спілкування. Якщо у нас все вийде, ми зможе створити гарну, продуктивну родину ». Слово продуктивну, мене трохи збентежило, але вдаватися в подробиці того, що він розуміє під цим словом я не стало. Досить було інших несподіваних потрясінь. Віталій діяв дуже напористо, але, мабуть, зі мною саме так і треба, інакше я просто знову закрилася б у своїй «перлині». Я погодилася продовжити знайомство.

Він підвіз мене на своєму шикарному «Лексусі» прямо до під’їзду, що природно помітила мама, яка завжди чекає мене біля вікна. Я їй все чесно розповіла. Мама обняла мене і сказала слова, які я запам’ятала на все життя: «Ніколи не втрачай свій шанс, інакше він образиться і більше ніколи не прийде».

Ми почали спілкуватися з Віталієм. Багато гуляли, ходили по музеях. І я навіть не помітила, як закохалася в нього по вуха. Відкритий, чесний, дбайливий чоловік – чого ще бажати тридцятирічної, жінці. Єдине, що мене трохи бентежило, всі його фрази були чітко вивірені, немов він давно готував промову для спілкування зі мною. Я тоді ще подумала: ну адвокат ж, це у нього професійне.

Приблизно через три місяці з дня нашої першої зустрічі він запросив мене в те кафе, де ми познайомилися. Хвилювалася дуже. Відчувала, він щось готує. І я не помилилася. Але те, що сталося в кафе перевернуло мій світ на до і після. Віталій дістав зі свого портфеля дві речі.

Одна з них – коробочка, в якій зазвичай підносять каблучки. Друга – канцелярська папка. Він сказав, що дуже хоче, щоб я стала його дружиною, але … Є умови, на які мені доведеться піти, щоб шлюб був укладений. І якщо я не погоджуся на них, наші відносини з ним будуть закінчені прямо тут і зараз. Думаєте, йдеться про звичайний шлюбний контракт, де прописані стандартні умови про розподіл майна? Ні. Мій майбутній чоловік запропонував мені обдумати дещо інші умови. Їх було рівно 60. Я наведу деякі з них, щоб ви розуміли суть.

Про сім’ю

  1.  Вночі подружня пара спить в різних кімнатах.
  2. Спільна подорож один раз на рік. Далі за планом відпочинок два рази де подружжя відпочиває окремо. Дружина має самостійне право вибору напрямку. Всі витрати за рахунок чоловіка.
  3. Ніхто з подружжя не повинен вживати міцні напої, навіть у свята.
  4. Дружина завжди повинна бути вдома, коли чоловік приходить з роботи.
  5. Фізична зрада одного з подружньої пари (чоловіка або дружини) не є приводом для розлучення і ревнощів з боку другого.

Про побут

  1.  У будинку ніколи не буде тварин.
  2. У будинку щодня повинне проводитися вологе прибирання.

Про дітей

  1.  Діти повинні з’явитись під знаками Козеріг, Стрілець або Близнюк.
  2. Обов’язковий список імен майбутніх дітей: Іван, Руслан, Матвій, Ілона, Таня, Валентина.
  3. Батьки подружжя не мають права голосу в вихованні спільних дітей.
  4. Батьки і діти (віком до 14 років) лягають спати в один час – 21.00-22.00.

Передбачаю ваше здивовання. Мовляв, як ти могла, що за маячня. А ось тепер ви здивуєтеся ще більше, коли я скажу, що нашому міцному шлюбу з Віталієм вже 12 років. У нас троє чудових хлопчаків – Іван, Руслан і Матвій. Козеріг, Стрілець і Овен, хоча повинен був бути Тілець – Матюша з’явився трохи раніше терміну.

Так, я могла б багато років тому відмовитися від усього цього і продовжити жити надією, що колись зустріну  стандартного сім’янина. Але, справа в тому, що мені дуже сподобався такий підхід до створення сім’ї. Ми досі дотримуємося пунктів нашого списку.

І я безмірно вдячна своєму чоловікові за те, що не обманював мене з самого початку. Чесно попередив про все, що мене чекає в житті з ним. І це чудово. Скільки жінок виходять заміж за милих добрих, які потім змінюються до невпізнання.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головне фото – firestock

You cannot copy content of this page