fbpx

Вітамінне шампанське з листя чорної смородини – подруга спробувала і не повірила, що домашнє: думала, дуже дороге, з магазину

Чорна смородина славиться не лише своєю корисною ягодою, насиченою вітамінами. Варто звернути увагу на листя чорної смородини. Вони не менше ягід просякнуті корисними речовинами, пише Головні Новини.

Звичайно, можна заварювати з листя чорної смородини зелений запашний чай, але ми пропонуємо вам виготовити ігристе вітамінне “шaмпанське”.

Інгредієнти:

  • 200 гр листя чорної смородини;
  • 2,5 л води;
  • цукор за смаком;
  • лимонна кислота або лимонний сік:
  • 1/2 чайної ложки сухих дріжджів.

Технологія виготовлення такого шампанського в домашніх умовах дуже проста.

Приготування:

Беремо 200 гр листя чорної смородини. Листя ретельно промиваємо під струменем холодної проточної води і дрібно ріжемо ножем.

Цією зеленою масою заповнюємо трилітрову банку. Кип’ятимо 2,5 літри води. Окріп виливаємо у банку з листям і залишаємо на 12 годин. За цей час вода охолоне і прийме в себе усі корисні речовини, що містяться в листі чорної смородини.

Далі рідина зливається, листя викидається.

До отриманої рідини додаємо за смаком цукор, лимонну кислоту або лимонний сік. Також треба додати півчайної ложки сухих активних дріжджів і ретельно перемішати.

Ставимо банку з майбутнім шампанським в тепле місце.

Через п’ять-шість годин почнеться бродіння, яке супроводжуватиметься утворенням дрібних бульбашок. Процес бродіння повинен тривати не менше 7 годин. За цей час напій насититься вуглекислотою.

Потім наше “шaмпанське” зливаємо в пластикову пляшку, щільно закриваємо і ставимо у холодильник на 5-6 годин.

Після усіх цих маніпуляцій домашнє “шaмпанське” з листя чорної смородини можна дегустувати.

Читайте також: Рецепт улюбленого всіма жінками лiкеру “Bаileys” – виходить набагато дешевше і так само смачно

За смаком цей напій дійсно нагадує “шaмпанське”, в ньому є невелика кількість aлкoголю, але найголовніше, ця наявність вітамінів.

Вітамінне “шaмпанське” з листя чорної смородини прекрасно вгамовує спрагу. Його можна готувати упродовж усього літа.

You cannot copy content of this page