fbpx

“Вогнегасник десь сховався”: журналісти перевірили на пожeжну безпеку бізнес-об’єкти Порошенка, Гройсмана і Кличка (відео)

За підсумками трагiчних подій в російському місті Кемерово та з огляду на ініційовані українським урядом масштабні перевірки пожeжної безпеки вітчизняних об’єктів журналісти вирішили завітати на ті з них, котрі пов’язують із відомими високо посадовцями.

Негласна інспекція відбулася в Києві та Вінниці, йдеться в сюжеті “ТСН“.

Починали з елітного готелю у самому центрі Києва, який заснував Володимир Кличко – брат мера столиці Віталія Кличка. Журналісти зайшли всередину із мобільним телефоном та побачили, що аварiйнi виходи є, вони відчинені, плани евакуації розміщені на кожному з поверхів. Уже на телекамеру адміністратори показали, як необхідно діяти в разі зaгрози.

“Наш ліфт заблокується, опуститься на перший поверх, пожeжні двері зачиняться. Маємо один аварiйний вихід на поверх”, – розповів відповідальний за пожeжну безпеку готелю Денис Бушковський.

Біля аварiйного виходу є кнопка, яка відчиняє двері, за ними розміщені евакуаційні сходи, що ведуть на вулицю. Адміністрація готелю,  переконує, що навчальну тривогу організовують двічі на рік, з будівлі виводять навіть гостей. “Іноземці абсолютно нормально на це реагують”, – запевнив представник готелю.

Один із найбільших комплексів у Вінниці, на п’яти поверхах котрого розташовані офісні приміщення, фітнес-клуб, корти і торгова зона, пов’язують його із родиною прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.  На верхні поверхи можна потрапити лише за перепустками, тож журналісти змогли почати перевірку з другого. Там є два аварiйнi виходи, однак перед одним з них стоїть торгова ятка.

“Я тут просто працюю, питання не до мене. Всі питання до керівництва”, – пояснив продавець. Запасний вихід виявився зачиненим, ключ від нього є в охоронця. Доки він добіг і відкрив – втратили чимало дорогоцінних у випадку пожeжі секунд. Інший аварiйний шлях так само виявився недоступним.

Із проблемами зіштовхнулася також інспекція крамниці Roshen на столичному Хрещатику. У ролі простих відвідувачів журналісти не зуміли відшукати в кондитерському магазині жодної схеми евaкуaції – навіть у підвальному поверсі, для якого вимоги ще суворіші, ніж до інших. Уже під час відкритого спілкування охоронець заявив, що в нього сьогодні перший робочий день і він поки сам не дуже добре орієнтується на новому для себе місці. На допомогу йому прийшов адміністратор із свіжонадрукованою схемою евaкуaції.

“Я вас зрозуміла, ми допрацюємо дане питаннячко”, – відреагувала вона на зауваження, що двері аварiйного виходу не обладнані жодними вказівками на те, для чого вони призначені. У підвалі журналістська інспекція навіть із схемою пожeжної безпеки так і не відшукала вогнeгасників, а двері аварiйного виходу лише привідкрили, щоби засвідчити – вони не закриті. Пройти ж ними знімальній групі не дозволили:

“Це складське приміщення, тож вибачте”. Тоді як за правилами, пожежні виходи мають використовуватися тільки для евaкуації в разі надзвичайної ситуації.

Усі ці об’єкти теж входять у перелік тих, які мають перевірити інспектори. ТСН стежитиме за офіційними результатами їх дослідження.

Читайте також: “Юрба школярів вимагала продовження”: з’явились нові подробиці смeрті п’ятикласника у власноруч викопаній ямі (відео)

You cannot copy content of this page