fbpx

“Вони що, так занурені у всі ці процеси, щоб усвідомлено десь визначатися?”: Олександр Лукашенко розповів, якими б хотів бачити вибори президента в майбутньому, та хто повинен на них голосувати

30 серпня у білорусії відбулася нарада “на тему розвитку громадянського суспільства, роботи партій і громадських об’єднань” на якій виступив Олександр Лукашенко.

Так, у ході обговорень Лукашенко пошкодував, що президента Білорусі не обирають на загальнонаціональних зборах, як це відбувається в Китаї.

Про це повідомляє БЕЛТА.

Цитуємо:

“Я все більше приходжу до того, від чого відійшов у момент ухвалення конституції. Я вивчав систему партійного будівництва та виборних органів по всьому світу. Ми даремно не ризикнули запропонувати людям обирати оргaни влади, особливо президента, на Всебілоруських народних зборах. […] Повноваженнями будь-якими можемо наділити… Що, сьогодні обраний Сі Цзіньпін […] не має повноважень? Та більше, ніж я і [президент Росії Володимир] Путін разом узяті. Тому ось це ми десь виявили слабкість [що е запропонували такої норми до конституції]”.

Telegram-канал “Пул Первого” також опублікував уривки виступу глави держави на цій нараді.

Лукашенко зокрема роздумував, хто ж повинен обирати голову держави і сказав, що це повинні робити “компетентні” люди:

“Вони (виборці – ред) що, так занурені у всі ці процеси, щоб усвідомлено десь визначатися? Усе-таки це професіонали [мають вирішувати]. І ось цей зріз суспільства професійний політичний був би на Всебілоруських народних зборах, обрали президентом”.

Проте, хто будуть ті професіонали і хто визначить що вони вже є тими “профі” Лукашенко не уточнив.

01,09,2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел.

You cannot copy content of this page