fbpx

Вони тоді більше часу витратили на планування весільної подорожі, ніж на весільний одяг. Буденно зайшли і розписалися, а потім пішли робити ще багато дріб’язкових справ

Коли переводять годинники на зимовий час, Оксана відчуває, що справедливість існує. Бо тепер вона не якась там заспана сова, а цвірінькаючий жайворонок, що завжди вчасно приходить на роботу.

Вона б приходила вчасно, чесно, але її дорогу перекривають магазини весільних суконь і Оксана застигає.

Які ж вони гарні, легкі, пишні, елегантні. Якби ці сукні не були такими ніжними хмаринками, то виходити заміж ніхто б не хотів. От пішла в джинсах і розписалася. Страшно незабутня подія. А в цьому платті ти пливеш над повсякденням, ти перескакуєш найвищі планки умовностей, ти осягаєш сенс і мету життя з цим чоловіком, який йде поруч і жаліє, що одружується.

– Так кортить заміж? – не раз чує глузливі шпильки від чоловіків, жінок. Так підходять до неї знайомитися будь-які чоловіки, які бачать в її замріяному погляді простоту і наївність.

– Так кортить поміряти. Я вже заміжня.

Оксана не бреше, вона справді одружена з Андрієм уже шість років. І їхня церемонія була саме така «модна і просунута». Гуляли містом і літній дощик загнав їх на ганок РАЦСу, і Андрій став на коліно, і попросив зайти, і подати заяву.

Вони тоді більше часу витратили на планування весільної подорожі, ніж на весільний одяг. Буденно зайшли і розписалися, а потім пішли робити ще багато дріб’язкових справ, щоб подорож пройшла успішно. Треба було і купальник купити і крем від засмаги, одяг і т.д. Вони тішилися в передчутті чогось незабутнього, цікавого. І це було не лише про подорож, але й про спільне життя. Як і у всіх молодят.

Подорож виявилася не такою захопливою. Виявилося, що він не любить шум, а їй подобається вмикати зранку на весь голос музику, щоб прокинутися. Він любить піклуватися про своє здоров’я і проводить лекції про шкідливість міцної кави. А вона так любить дві ложки меленої, без цукру і вершків. Він не проти гуляти кожного дня, а вона любить диван і синє покривало. Він любить історичні фільми, а вона фентезі, він любить корисну їжу, а вона піцу і олів’є. Вона любить червоне сухе, а він узвар. Він любить її, а вона його.

Спільне життя так само було з різних компонентів примирення і доведення власної думки. А з часом все стало таке буденне і звичайне. Живуть поруч люди, які разом снідають і вечеряють, лягають спати і дивляться якийсь розкручений фільм. Говорять про щось загальне, а не те, чого хочуть, бо давно стали вгадувати, чи принаймні переконані, що вгадують бажання і думки один одного.

От сказала б Оксанка, що хоче таке гарне плаття і такі ж гарні фото, щоб дивитися на них, і пам’ятати, як це класно бути разом. Як гарно надіятися, мріяти, сподіватися, вірити в веселковий рай і рожевих поні. А потім включає відповіді Андрія:

– Навіщо це марне витрачання грошей?

– Ти знаєш скільки ця сукня коштує?

– Скільки? Скільки???

– Ми вже це безглуздя? Ми й так одружені.

– Знаєш, скільки зараз друть за весільні фото? На рівні з пологовим!

І так далі, і тому подібне. Тому Оксана просто постоїть і помилується, бо мріяти можна безкоштовно.

Автор: Ксеня Ропота

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page