fbpx

“Воювати залишилось не довго”: Міністр оборони України розповів, чого варто очікувати від ворога

Олексій Резніков, міністр оборони України, розповів, чого варто очікувати від ворожого війська уже найближчим часом.

Так, Олексій Резніков висловив своє переконання в тому, що після ще кількох хай навіть не невеликих перемог ЗСУ на фронті росіяни накивають п’ятами.

Про це йшлось в інтерв’ю Мініста оборони України для РБК-Україна.

Цитуємо:

“Я переконаний, ще декілька успіхів на фронті в якості певних, нехай незначних, але перемог, і війська росіян будуть бігти, а вони будуть, повірте мені, тому що ми сьогодні руйнуємо їхні логістичні ланцюжки, склади і так далі. І постане питання: а куди їм діватися? І моральний дух… це буде, як лавина: дрогне одна лінія оборони, і воно посиплеться”.

За його словами, українці вже бачили, як окупанти втікали з Київщини, Чернігівщини, Сумщини, коли захисники почали їх звідти витискати. Тепер ЗСУ відрізають ланцюжки постачання росіян, внаслідок чого РФ не має чим годувати своїх солдатів і заправляти танки. Сьогодні завдяки застосуванню високоточної артилерії і техніки, є великий шанс, що “ця лавина полетить швидше”.

В інтерв’ю Резніков назвав і причини цього. За його словами, світ раніше сприймав ЗСУ, як маленьку радянську армію, яка буде протистояти великій радянській армії, проте на ділі все виявилося абсолютно не так.

Також Резніков додав, що солдати росії вірили у наратив “візьмемо за кілька днів” і в те, що в україні їх чекають, але реальність виявилась геть іншою.

Як висловився міністр оборони росіяни не розуміють, за що мають воювати і віддавати свої життя, тоді як українці знають, що стоять за “свою країну, свою родину і свою землю”, в українців “немає іншого варіанту, окрім як вижити як нація, народ, країна і люди”.

Також Резніков розповів, коли кожен українець зрозуміє, що настав мир:

“Я вам дам критерій мого розуміння завершення цієї війни. Він дуже простий, їх є два – наші прикордонники на всіх кордонах, визнаних в 1991 році, це такий формально-юридичний. А реалістично-життєвий, коли ми з вами зустрінемося в аеропорту “Бориспіль”, ви будете сідати на літак з членами своєї родини, вилітаючи, наприклад, до Туреччини, а я зі своєю дружиною буду вилітати, умовно кажучи, теж до Туреччини, і ми з вами будемо обговорювати, в якому готелі ви плануєте зупинитися на відпочинок… Це означатиме, що в Україні наступив мир”.

10,09,2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел.

You cannot copy content of this page