fbpx

Вперше запекла куряче філе з сиром і маком: думала, діти цю запіканку разом з тарілкою з’їдять

Курка – прекрасний варіант і для святкового застілля, і для самого звичайного обіду або вечері. І до душі ця страва доводиться багатьом любителям найрізноманітніших кухонь світу.

Готувати птицю можна абсолютно по-різному. І тушкувати, і варити, і коптити, і смажити, і в духовці запікати … Головне, знати, деякі правила приготування м’яса. У цій статті ділюся рецептом оригінальної запіканки.

«Курячі секрети»

А важливими для приготування ідеальної курки є багато деталей. Це і спеції, і маринад, і інші інгредієнти, і способи теплової обробки, і навіть нарізки. Правильно приготовлена ​​птиця порадує всіх присутніх за столом соковитим і ароматним м’ясом.

Зверніть увагу на те, що шкірка курки є дуже калорійною. Не забувайте про це, якщо стежте за своєю вагою. Однак м’ясо зі шкіркою виходить більш соковитим і м’яким. Шкірочка допомагає утримати всередині курки аромат і вологу.

А, коли страва буде готова, шкурка запросто видаляється.

Для того щоб домогтися хрусткої скоринки, курку найкраще запікати в духовці. Для цього відмінно підходять пряне панірування, яйця і сир.

І не подавайте курку на стіл відразу після приготування. Дайте їй полежати хоча б 15-20 хвилин. Таким чином вона зможе зберегти свої соки.

Ну а тепер поділюся рецептом своєї запіканки з сиром і маком. Страва настільки вразила моїх рідних (особливо дітей), що я зрозуміла: тепер вона буде досить часто з’являтися на нашому столі.

Необхідні інгредієнти:

  • 2 подвійних курячих грудки (очищених від шкірки і кісток)
  • ½ чашки розтопленого вершкового масла
  • панірування (я використовую подрібнені крекери)
  • макове насіння (мені вистачає чайної ложки, але це справа смаку).
  • 200 грам сметани.
  • 300 грам вершків.
  • декілька чашок тертого сиру Чеддер або будь-якого іншого.

Рецепт приготування:

Покладіть курячі грудки у велику каструлю і залийте водою. Доведіть до кипіння на сильному вогні, потім зменшіть його. Накрийте кришкою і тушкуйте близько 20 хвилин. Злийте воду, після чого подрібніть курку.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Змішайте масло, крекери і мак в мисці. Відкладіть в сторону.

Змішайте сметану і вершки в іншій мисці. Вилийте половину отриманої маси в форму для випічки. Додайте подрібнену курку. Залийте половиною маси зверху. Посипте сиром, а зверху панірувальною сумішшю.

Випікайте в попередньо розігрітій духовці до тих пір, поки сир не розплавиться, а соус не почне міхур. Це займе близько півгодини. Смачного!

You cannot copy content of this page