fbpx

«Все має бути, як у людей!». Коли я чую цю фразу, то перед моїми очима не зринає образ матері, хоч це був її улюблений вираз, своєрідний девіз життя, а набір синіх рибок з широко роззявленим ротом

Я бачила їх у сервантах різних людей, різних професій і різних інтелектуальних рівнів.

У заможніших було аж два набори – синій і білий, які так само дивилися на мене з лакованого серванту.

Це для мене – «як у всіх»: абсолютно не практичне, абсолютно oгидне і абсолютно зайве, але воно мало бути у всіх, щоб показати, ми однаково успішні і нема різниці, що я санітарка в поліклініці, а ви вчителі у школі.

Всі мають бути якщо не однаково щасливі, то хоч однаково нещасні.

– І що? І що? Зате в тебе є тато!

– Такий?

– Хай буде хлоп як ворона, а все жінці оборона! Не чула таке прислів’я? Наші бабусі щось знали і ти маєш цю мудрість засвоїти.

– Щоб що?

– Щоб бути як всі!

Під цим лозунгом виходила заміж моя бабця, моя мама і вийшла заміж я, щоб бути як всі і мати в житті те, що й всі, основу основ – сім’ю.

Оскільки це «Велике будівництво всього життя» проводиться при високій конкуренції, нечесних підрядниках, які хочуть тільки скористатися вами і втекти на інше будівництво, щоб там теж робити те саме.

Що ви очікуєте збудувати замок, а виходить маленька кімнатка в гуртожитку.

Що ви вже заплатили за великий палац, а вам і показують щось на піску з каміння і болота.

Що ви розраховували збудувати все за декілька років, а все це тягнеться пів життя і вас навколо лиш підганяють і обвинувачують в тому, що ви ні на що не здатні, якщо й досі без підрядника.

О, ні, ви не виганяєте зі свого життя ні підрядника, ні виконроба, ні постачальника, попри те, що бачите як вас безбожно обкрадають в часі, в емоціях, в ресурсах.

Ви продовжуєте це все тягнути, бо ж інші роблять так само.

А вам треба теж сині рибки десь складати. Може не в сервант за склом, то бодай на горище чи в комору, бо ж мамину пам’ять і мудрість слід шанувати!

Автор Ксенія Ропота спеціально для intermarium.news.

Фото Ярослава Романюка.

You cannot copy content of this page