fbpx

Всі гості були в захваті: На день народження зробила бананово-шоколадні рулетики з заварним кремом

Пропоную вам спробувати дуже смачний рецепт десерту. Бананові рулетики з шоколадною глазур’ю дуже популярні в турецьких кондитерських, але їх можна без проблем зробити і в домашніх умовах. Поєднання повітряного тіста, збитих вершків, бананів і шоколадної глазурі роблять цей десерт божественним. Обов’язково спробуйте приготувати його вдома.

Для приготування цього десерту нам знадобиться:

Для тіста:

– 4 яйця

– 2 грами солі

– 120 грамів цукру

– 50 мл гарячої води

– 8 грамів ванільного цукру

– 7 грамів розпушувача

– 120 грамів борошна

– 25 грамів какао

Для крему:

– 500 мл молока

– 140 грамів цукру

– 80 грамів кукурудзяного крохмалю

– 10 грамів ванільного цукру

– 2 яєчних жовтки

– 80 грамів вершкового масла

– 100 мл вершків 33%

– 210 грамів молочного шоколаду

Для глазурі:

– 100 грамів вершкового масла

– 130 грамів темного шоколаду

Для начинки:

– кілька очищених бананів

Як приготувати основу?

У середній мисці збийте яєчні білки з сіллю, поки вони не стануть щільною піною. Окремо в іншій ємності збийте жовтки з звичайним і ванільним цукром до подвоєння обсягу. Влийте гарячу воду і знову перемішайте.

В окремій мисці змішайте борошно з какао і розпушувачем, пересипте ці інгредієнти до яєчної суміші і добре перемішайте. Потім додайте збиті яєчні білки і обережно змішайте все повільними рухами.

Помістіть отриману суміш в деко (40 × 50 см), застелену папером для випічки і вирівняйте ложкою. Випікайте в попередньо нагрітій духовці при 180 ° C протягом 8 хвилин. Потім вийміть деко і дайте виробу охолонути протягом 10 хвилин.

Як приготувати крем?

В об’ємній мисці змішайте крохмаль з 200 мл молока. Налийте 300 мл молока що залишилось в каструлю, додайте вершки, цукор, жовтки, крохмально-молочну суміш, ванільний цукор і перемішайте. Готуйте на повільному вогні до загусання і зніміть з плити.

Додайте масло, шоколад і перемішайте до їх розтоплення. Накрийте крем поліетиленовою плівкою і дайте повністю охолонути.

Як зібрати десерт?

Розподіліть шоколадний крем по основі і помістіть банани в одну лінію по її краях. Розріжте виріб посередині і почніть згортати від країв до центру, щоб отримати 2 великих рулети. Потім наріжте кожен з них на 4 частини, щоб отримати 8 міні-рулетів.

Як приготувати глазур?

Покладіть в скляну миску темний шоколад і нарізане кубиками вершкове масло. Розплавте в мікрохвильовій печі протягом 1-2 хвилин (з 5-секундними інтервалами), поки компоненти не стануть однорідною сумішшю.

Покладіть міні-рулетики на решітку і залийте їх шоколадною глазур’ю. Потім за бажанням прикрасьте розтопленим шоколадом. Охолодіть мінімум 30 хвилин, поки глазур не затвердіє. Смакуйте з задоволенням!

Читайте також: Який батько за знаком зодіаку найкращий? Гороскоп татусів

За матеріалами: syl

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page