fbpx

Всі його плюси в радіусі метра виявилися жирними мінусами: через рік після заміжжя мені сподобався інший чоловік

Одного разу справа ледве не закінчилася aдюльтepoм.

Після закінчення інституту я квапливо вийшла заміж, переїхала до Києва і рівно через рік мені сподобався інший чоловік. Це було шoком і повною несподіванкою. З Едуардом познайомилися на роботі, і мій чоловік на його тлі дуже програвав.

По-перше, Ед був старшим на 12 років і добре розбирався в жіночій психології. По-друге, забезпечений, модно одягнений, з власним автомобілем. Ми в той момент жили в гуртожитку, спали на розкладачках, вистоювали черги в душ, харчувалися одними макаронами і не могли собі дозволити ні покупку холодильника, ні шафи, ні пристойного пальто. По-третє, Едик дуже багато читав, чим не міг похвалитися мій обранець.

Не дивно, що він мене зачепив, і закрутилося. Ми пили разом каву, іноді «кока-колу» з крихітних, майже що дитячих пляшечок, а одного разу в робочий час навіть дременули в кіно. Я не знаю, яким дивом вдалося вчасно зупинитися, написати заяву про звільнення і змінити номер телефону. В результаті ми загубилися в місті на кілька років. За цей час я розлучилася з чоловіком, і моє життя дало відчутну тріщину. Розсипалося на епізоди, інтерлюдії, образи і ляпаси.

Читайте також: Чому саме моя Оксана, така добра, чесна, побожна?: коли їхав на заробітки до Польщі, відчував на серці якусь дивну тривогу і я не помилився

Через рік після розлучення Едуард випадково наїхав на мене візком в супермаркеті. Він все так же холостякував, запоєм читав і явно піднявся по кар’єрних сходах. Здався ще дорослішим, надійнішим і привабливішим. Ми з жаром кинулися в обійми один одного, але нічого не вийшло. Всі його плюси в радіусі метра опинилися жирними мінусами. Крім того, з’ясувалося, що не підходимо ні в поглядах на життя, ні в побуті, ні в ліжку. Так що не все те золото, що блищить. При ретельному знайомстві спокусники можуть виявитися пустушками, ілюзіями, химерами, заради яких ризикуємо найдорожчим.

Днями до глибини душі вразив фільм «Одна ніч в Нью-Йорку», в якому любляча пара переживає єдину ніч в розлуці. Його у відрядженні cпoкушає гарненька співробітниця, її в цей час – колишній коханий. Вранці вони повинні знайти в собі мужність і поглянути один одному в очі. На нервах зателефонувала чоловікові і з жаром переказала сюжет. Адже усвідомлюю кількість спoкус, що підстерігають нас щодня.

Його відповідь мене вразила. Він підкреслив, що в подібні моменти важливу роль відіграє позиція коханої людини. Якщо дружина (чоловік) не віддаляється, відчуваючи, що на горизонті маячить хтось третій, не дує губи і не влаштовує сцен, а навпаки підходить впритул до свого обранця, то ніякій спокусі не проскочити. Саме в такі періоди бажано побільше часу проводити разом за розмовами, поїздками, обідами. Робити кроки назустріч, а не стояти на місці і тим більше не тікати в світ за очі.

Чим ближче спокуса, тим вона сильніша. Чим щільніше до вогню, тим спекотніше. Біля обриву нестерпно паморочиться голова. Іноді для того, щоб остудити голову, душу і серце, досить просто відійти.

Автор – Ірина Говоруха. Джерело.

You cannot copy content of this page