fbpx

“Вступили!”: В особисті кабінети абітурієнтів почали приходити запрошення на бюджетні місця

58 875 вступників на бакалавра і магістра медичного, ветеринарного та фармацевтичного спрямування отримали рекомендації для зарахування на бюджет, пише Gazeta.ua

Місця розподілили за алгоритмом адресного розміщення державного та регіонального замовлення, повідомляють у Міністерстві освіти і науки України.

У цих вступників в електронному кабінеті навпроти однієї із заяв з’явився статус “Рекомендовано до зарахування (навчання за кошти державного (регіонального) бюджету)”. Ці абітурієнти повинні подати оригінали документів у вузи до 18:00 6 серпня. Після цього навпроти заяви з’явиться “Включено до наказу”. Навчальні заклади видають накази про зарахування студентів.

Інформація про розподіл бюджетних місць також оприлюднять на офіційному ресурсі: https://vstup.edbo.gov.ua/

Читайте також: У Тернополі на вступний іспит абітурієнтка прийшла у весільній сукні

Якщо до зазначеного терміну вступник не подає оригінали у вуз, його рекомендацію анулюють. Навпроти заяви з’явиться “Виключено зі списку рекомендованих (навчання за кошти державного (регіонального) бюджету)”.

Переведення на вакантні місця державного замовлення відбуватиметься з 7 по 18 серпня.

У тих, хто сьогодні не отримає рекомендацію на навчання за кошти державного замовлення, біля заяв з’явиться статус “Допущено до конкурсу”. Ці абітурієнти автоматично беруть участь у конкурсі на навчання на контракті.

Після 7 серпня навпроти заяв цих вступників з’явиться “Допущено до конкурсу (навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб)”, а потім – “Рекомендовано до зарахування (навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб)”.

You cannot copy content of this page