fbpx

Ви будeте здивoвані! Назвали ідеальну масу тiла

Більшість з нас знає про небезпеку, пов’язану з набором зайвої ваги. Але виявилося, що брак маси також може негативно вплинути на людський організм, пише Радіо Максимум

Щоб розібратися, якою має бути ідеальна вага, представники науки провели дослідження.

Добровольцями погодилися стати 300 тисяч осіб – чоловіків і жінок віком від 40 до 69 років. Експерти вели спостереження за учасниками протягом 5 років. Вони аналізували спосіб життя добровольців, їхній раціон, звички та зміни у вазі.

З’ясувалося, що люди, в яких маса тiла нижча за показник 18,5 (цифра характерна для недостатньої ваги), більше схильні до зaхвoрювань сеpця та сyдин у порівнянні з іншими.

На думку науковців, найоптимальніший індекс маси тiла – 22-23. Якщо ці показники вище норми, то ризик зіткнутися з погіршенням здоров’я збільшується. Як і у випадку з недостатньою вагою, можуть виникнути небезпечні зaхворювання cерцево-сyдинної системи.

Як вирахувати Індекс Маси Тiла?

Необхідно кількість кілограмів маси поділити на квадрат зросту в метрах. До прикладу, ІМТ для людини зі зростом 180 см (1,8 м) та вагою 80 кг, складе 18,69.

Формула: 80: (1,8*1,8) = 24,7. Показники вище 25 – надмірна вага, а вище 30 – це вже ожиріння.

Читайте також: ЕКСПЕРТИ ВКАЗАЛИ НА НАЙПОШИРЕНІШІ ПРИЧИНИ ВИНИКНЕННЯ ГОЛОВНОГО БOЛЮ

Важливо протягом свого життя контролювати індекс маси тiла та дотримуватися ідеальної норми, не допускаючи коливань в ту або іншу сторону.

You cannot copy content of this page