X

Ви навіть не уявляєте наскільки легко обдурити ваш мoзок. Ці картинки доведуть що ви можете бачити те, чого насправді немає

Ви навіть не уявляєте наскільки легко обдурити людський мoзок. Мoзок геніальна і неймовірно складна штука, що управляє всім нашим організмом, але пара простих трюків і — оп! Ви вже бачите, чуєте або відчуваєте зовсім не те, що повинні. Джерело

1. Вигнуті лінії і кольори обманюють мoзок, змушуючи нас думати, що ці психоделічні завитки насправді обертаються.

Читайте також: Бабусі і дідусі ніколи не вмuрають, вони просто стають невидимими. Кожному варто прочитати це. Це просто приголомшливо!

2. Робота мозку в режимі «автофокусування» — одна з причин того, чому нам здається, що ці коліщатка повільно крутяться.

3. А цей «багатоногий» слон (скільки у нього ніг: 8, 6, 5 або все-таки 4?) — результат того, що мoзок схильний вишукувати візерунки в абстракціях і заповнювати видимі прогалини.

4. Ці помаранчеві кола одного розміру, але в такому різному оточенні блакитних кіл вони теж здаються різними. Ось так просто порушується наше сприйняття масштабу і перспективи.

5. Дві лінії складаються з рожевих точок одного відтінку, але нам здається, що одна лінія темніша, а інша світліша. Обман!

6. Скільки на вашу думку кольорів на цьому кубі? (В питанні немає жодних проблем, а відповідь під картинкою).

Читайте також: У відповідь на жіночі сльози не треба нікуди бігти. Не треба нікого рятувати. Не треба нікого карати. Обов’язково виявиться, що рятувати і карати треба було зовсім навпаки

Більшість назвуть сім: білий, жовтий, зелений, синій, червоний, коричневий і оранжевий. Але це теж обман зору: коричневий квадрат в центрі верхньої межі і «помаранчевий» в центрі передньої грані — одного кольору.

7. Для вдумливого споглядання: здається, що листя тихо колишуться на вітрі (або що картинка переливається хвилями).

8. Через темно-сині квадрати вам здається, що червоні лінії сходяться. Насправді вони строго паралельні.

9. Одна з найвідоміших оптичних ілюзій — «сітка Германа» (по імені німецького фізіолога Лудімара Германа). Розглядаючи її, ви бачите сіруваті плями на перетині ліній, але в дійсності їх там немає.

K Anna:
Related Post