fbpx

Викладача, який їздив з концертом в окупований Маріуполь, відсторонили від роботи в Музичному коледжі Лондона

Романовскій – талановитий піаніст родом з Україні, лауреат багатьох конкурсів, ще й виступав як соліст із Королівським філармонічним оркестром і викладав в Королівському коледжі музики Лондона. Проте, любов до путіна зіграли з музикантом злу роль.

У травні Романовскій разом із скрипалем Петром Лундстремом, відомим прихильником вторгнення росії в Україну, зіграли в розбомбленому місті сонату для скрипки Моцарта мі мінор навпроти знищеної будівлі драматичного театру.

Так, того самого театру, де були великі написи «Діти», але це не завадило російським військовим скинути на нього бомби.

Речниця Королівського коледжу музики у вівторок заявила The Times, що “Романовскій відсторонений від виконання службових обов’язків до завершення офіційного дисциплінарного розслідування”.

Романовскій сказав The Times, що вважає свій виступ і візит до Маріуполя “знаком підтримки знедоленого народу на сході України” та внеском у примирення. Він додав, що хоче зіграти “з обох сторін конфлікту”, якщо буде гарантована його безпека на “підконтрольних Україні територіях”.

У Telegram Романовскій публікував пости, в яких показував, як їде в Маріуполь. В одному відео піаніст розповідає про силу мистецтва нести “мир і любов”. Він також позує з Лундстремом перед знаком Маріуполя, розфарбованим у російський триколор.

Ще в одному дописі Лундстрем сфотографований у футболці з літерою “Z” і словом “Русь”.

Фото: portal-kultura.ru.

08/03/2022

You cannot copy content of this page