fbpx

Викрито «блогерку», яка виправдовувала російську агресію, мовляв “постраждали тільки одиниці – ті, хто провокував чи становив потенційну загрозу російській армії”

Співробітники СБУ викрили жительку одного з прикордонних населених пунктів Чернігівщини, яка виправдовувала збройну агресію РФ проти України, – повідомляє пресслужба управління СБУ в Чернігівській області.

Агітаторка створила Telegram-канал і розміщувала у ньому матеріали, у яких виправдовувала збройну агресію РФ проти України та схвалювала дії ворога. Також вона поширювала матеріали російської пропаганди щодо ситуації в Україні.

Зловмисницю затримано і повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Перевіряється інформація щодо її зв’язків зі спецслужбами РФ.

За джерелами УНІАН, йдеться про жительку Городнянської громади Ольгу Бондарець, яка виховує трьох дітей. Жінка, окрім Телеграм-каналу, адмініструвала публічну групу у Facebook “Info News Черниговского района”, що мала до 5 тис. підписників. Бондарець називала себе “миротворцем” і розповсюджувала риторику про “дружбу братніх народів”. Під час окупації території громади, боїв за Чернігів і Київ вона виправдовувала загарбників і писала, що “загинули тільки одиниці – ті, хто провокував чи становив потенційну загрозу російській армії”.

Такі дописи «блогерки» збирали сотні коментарів, у яких люди висловлювали обурення і зверталися до правоохоронців відреагувати на поширення такої неправдивої інформації.

Фото: УНІАН.

06/13/2022

You cannot copy content of this page