fbpx

Вислухала я їхню пропозицію і вирішила погодитись. Вони зраділи несказанно. Ще б пак, для них то ж гора з плечей і економія значна. Але раділи обидві рівно до тієї миті, поки я не озвучила свої умови. Треба було бачити їхнє здивування

«Сестру мого чоловіка мама до 27 років за руку водила. Так опікувалася, так опікувалася, їсти готувала, блузку на роботу прасувала. Просто дивно, як це без дозволу мами Аня зважилася з Дімою познайомитися. А потім ще й доньку у світ привела.

Та й самій Ані це цілком зручно. Вона дзвонить мамі щодня і звітує їй буквально про все, що їсть, чим займається. І це при тому, що донька має свою сім’ю. Не знаю, як Діма все це раніше терпів. Але не витримав, коли теща зібрала валізи та вирішила переїхати до дочки. Заявила, що їй так буде зручно і менше занепокоєнь, адже все одно щодня з донькою на телефоні або в гостях, то навіщо їхати, якщо можна з ночівлею залишитися, але Діма був цього разу категоричним.

Він виставив валізу Анастасії Іванівни на сходовий майданчик та викликав їй таксі. Так свекруха потім скаржилася синові, що ось зять виставив її на сходову площадку, але мій чоловік також прийняв його бік. Сказав матері, що її дуже багато в житті дочки та зятя. Напевно, уявив себе на місці Діми. А якому чоловікові сподобається, коли разом із дружиною він живе ще й із тещею. Щодня та кожної хвилини. Тепер Анастасія Іванівна з Дімою не спілкується, а йому від цього лише краще. Ніхто його життю не вчить. Свобода!»

Таку історію розповідає Ірина своїй подрузі, але робить це вона не задля розваги. Вийшло так, що і її торкнулася ситуація і не з дуже приємного боку.

«От вирішили Діма з Анею влітку поїхати на море, так свекруха мало не плакала. Просто категорично заборонила доньці маленьку дитину на море везти. Аня навіть Сергію зателефонувала, почала просити, щоб він маму втихомирив.

Уявляєш, що говорити почала свекруха донці: «Ви поїдете, так може більше і не побачимось». Сергій передзвонив матері, вислухав її сльозливу розповідь. Потім нагадав, що й ми із Сашком теж на морі відпочивали, коли йому ще двох років не було. І при цьому свекруха нічого не мала проти, а ось зараз таке влаштовує. То в чому різниця між онуком та онукою? Свекруха почала сперечатися, що тоді онук був старшим, але Сергій запевнив її, що ми точно пам’ятаємо скільки нашій дитині було років, тим більше, що й факти, це підтверджують. На фотографії Сашко у підгузках купається у басейні.

Але якщо собі в голову свекруха щось узяла, то її вже не переконаєш. Щоправда, в основному доньці довелося все вислуховувати, із зятем же Анастасія Іванівна не розмовляє. Але Аня з Дімою все одно поїхали на море. І ось треба так статися, що саме на третій день дівчина трохи занедужала.

Аня, хоч і знала, як відреагує на те мама. Бере і розповідає їй усе, як є, з0 подробицями. Нічого такого, але свекруха і не дослухала, як викликати швидку почала. Сміх, сміхом, а жінка таки злягла, як сказав професор: «Через значне хвилювання». Ну і потім, з’ясувалось, що їй потрібен цілодобовий нагляд і що ходити і рухатись вона ніколи вже не зможе.

Тут постало питання, куди маму зі стаціонару забирати. У Анни квартира однокімнатна – не варіант. Додому? Доглядальниця потрібна, а це на таку людину досить таки великі кошти, яких у родині немає. Дивляться на мене чоловік і його сестра, бо більше й нікому.

Я сказала, що погоджусь, але за однієї умови: мені платять зарплатню і рівно стільки, скільки б платили тій жінці, що доглядала б. Потрібно було бачити обличчя чоловіка і Анни. Вони щиро вірили що я на вівтар їхнього спокою покладу своє життя. Ага!

Сказала, що вони можуть здавати квартиру мами, а гроші мені на зарплатню пускати. Я маю освіту медичну, та й робота у мене така, що в офіс лиш раз на тиждень потрібно заїжджати, а так я й віддалено можу.

Ох, як Анна проти була, мовляв родині так не роблять. І як це так що у мене аж дві зарплати буде. Я ж сказала, що свою позицію озвучила і інших варіантів не бачу. Так тепер щодня Анна дзвонить, аби розповісти, що так не можна. а чоловік узагалі розмовляти зі мною не бажає.

А я щиро не розумію – чому? Я теж людина, а свекруха, по-суті, мені чужа. Чи не так?

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page