fbpx

Виявляється, що добром за добро не платять, його забувають, або й гірше – винять у неіснуючих гріхах. Мій чоловік настільки хоче очистити власну совість, що буквально в один день я стала винуватицею всіх бід на Землі

Я, як і багато жінок, що залишають тут свої сповіді, пишу не для того, щоб мене підтримала, а скоріше, щоб допомогли порадою. Я настільки заплуталася, що здається, не знайду виходу вже ніколи. Пішла б до психолога, але містечко у нас маленьке, всіх всіх і всюди бачать і такий візит обов’язково буде топ новиною місцевих панянок, тому єдине, що залишається – питати поради у мережі. Та й так навіть простіше, бо ви мене не знаєте і так легше відкрити душу.

Мені вже трохи за тридцять, я мала щасливу родину і була на шляху до омріяного достатку. Все своє свідоме життя, я вірила, що якщо робити все правильно, то у підсумку будь-які старання будуть винагороджені. Що я маю на увазі? Якщо не “пиляти” чоловіка за гроші, за побут, за витрати, то він обов’язково оцінить такі якості і радітиме тому, що одружений із такою жінкою. На ділі все виявилося значно прозаїчніше, чоловік втратив голову від своєї колеги, а всі мої плюси перетворилися у один великий мінус.

Я не залежу від нього ані матеріально, ані в побуті. Я не та жінка, яку треба тягти на плечах, якій вічно всього мало і вічно всього треба. Я цілком самостійна і самодостатня людина. Я ходжу на манікюр і на стрижку, я гарно вдягаюся, але я перестала бути цікавою своєму чоловікові і, найголовніше, що в цьому він звинувачує мене. Тобто це не конкретні зауваження, чи конкретні претензії, а якесь там абстрактне “бо нецікаво”.

Коли я почала шукати причини цього “бо не цікаво”, я швидко знайшла відповідь. Все достатньо банально – колега по роботі, яка методично промиває йому мізки своїм світоглядом. Яка заполонила собою весь його простір, всю його уяву. Як не прикро мені це визнавати, але він закоханий у неї, як школяр. Звичайно, він це заперечує, звичайно, каже, що це мої вигадки і все таке, але не в цьому суть. Скажіть, а в кого перетворюються чоловіки, коли на горизонті замайоріли чужі принади? Невже жінка, яка за п’ятнадцять років не виносила вам мізки жодного разу, втрачає всі свої переваги і плюси, на фоні вашої тимчасової сліпоти? Невже ви перестаєте думати своєю головою, а дозволяєте це робити за вас тій інші?

Я розумію, що це життя, що можна закохатися не зі своєї волі і всяке таке, але ж, люди, чому ви втрачаєте свою людську подобу? Невже колись кохана жінка, стала вам ворогом у один день. Невже ваші очі не бачать, що ваша закоханість – не її вина, а виключно ваша відповідальність? Невже ви й справді думаєте не головою у такі моменти?

Господь вам суддя, але це моє велике розчарування. Виявляється, що добром за добро не платять, його забувають, або й гірше – винять у неіснуючих гріхах. Мій чоловік настільки хоче очистити власну совість, що буквально в один день я стала винуватицею всіх бід на Землі. Навіть, якщо б метеорит вцілив у нашу планету, то знайте, це була б моя вина.

Є так багато моментів у моєму сімейному житті, які розтоптали в мені віру в справедливість. Я аж у свої 34 зрозуміла, що нікому не можна вірити на всі 100, бо така віра дорого обходиться. За будь-яким життєвим кутом може чекати та сама колега, чи подруга, чи просто знайома, яка за дуже короткий термін перетворить вашого чоловіка у покірного поглинача своїх життєвих цінностей а вашу сім’ю у формальність Бо ніколи немає гарантії, що, якщо і робити все правильно, то це гідно оцінять. Це як їзда на автомобілі, добре знати правила і вправно їздити, але це не дає гарантії, що на зустрічну не вилетить хтось без гальм. Я це розумію, усвідомлюю, але це дуже складно прийняти.

Яка порада потрібна мені, спитаєте ви? Я б хотіла почути вашу думку, як би ви вчинили, знаючи, що ваш чоловік кохає іншу жінку. Що він думає її думками? Мова не про невірність, а саме про почуття. Чо можливо щось склеїти, якщо у чоловіка почуття до іншої жінки? Буду вдячна за ваші відгуки. Тільки будь ласка, без образ.

Ліля 34 роки.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

You cannot copy content of this page