fbpx

“Визнали небезпечним”: в Україні заборонили популярні ліки

В Україні заборонили популярний медичний препарат “Еспумізан L”, який лікує функціональні порушення кишечника.

Відповідне розпорядження оприлюднене прес-службою на сайті Державної служби лікарських засобів і контролю за нaркoтикaми. Експерти пояснили, що справа в нетиповій консистенції ліків, пише “obozrevatel“.

Так, у препараті, який повинен бути однорідним, виявили “білі включення”, через що заборонили зберігати та продавати цілу серію цього препарату.

“Забороняю реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу Еспумізан, краплі оральні, емульсія, 40 мг/мл, по 30 мл у флаконі з крапельницею-вставкою і пробкою, по одному флакону в картонній коробці, серії 82 031, виробництва Берлін-Хемі АГ, Німеччина”, — сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що суб’єктам господарювання, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування лікарських засобів, необхідно перевірити наявність лікарського засобу “Еспумізан L” і вжити заходів щодо вилучення його з обігу шляхом повернення постачальнику (виробнику) та/або знищення.

Крім того, аптеки та лікарні в двотижневий термін повинні направити до територіального органу Держлікслужби за місцем знаходження копію акта про знищення відходів лікарського засобу.

“При наступних поставках лікарського засобу суб’єкт господарювання повинен вжити заходів щодо запобігання придбанню, реалізації та застосуванню цього лікарського засобу”, — йдеться в розпорядженні.

Читайте також: В Україні почалися масові збори резервістів: хто зобов’язаний прийти до військкомату

You cannot copy content of this page