fbpx

Я одразу попередила сусідку, що моя квартира до присутності дітей не пристосована зовсім. Всі речі знаходяться низько і на видних місцях, тому за малою потрібен нагляд. Сусідка запевнила, що все буде гаразд. Ага! Уже через пів години ми почули характерний такий тріск!

Ви любите, коли до вас приходять гості із маленькими дітьми? Я – не надто. Особливо, якщо батьки виховують дитину за сучасною методикою. Тобто, узагалі вихованням не займаються.

Ось нещодавно до мене зазирнула сусідка разом із онукою. Дівчинці 6 років. Вона така цікава і швидка дівчинка, що залишати її одну зовсім не можна. Що вона тільки не робить, а головне, у неї немає авторитетів. Всі їй потакають і ніхто слова кривого не каже.

З Лідою ми дружимо давно. Ми часто разом чай п’ємо та розмовляємо про своє. А тут вона вирішила зайти до мене на кілька хвилин, щоби телефон свій новий показати. Коли я побачила на порозі маленьку Діанку, я одразу зрозуміла, що в моїй хаті буде щось зламано чи зіпсовано. Однак сусідка мене запевнила, що слідкуватиме за нею, та й ненадовго вони.

Кілька хвилин перетворилися на годину. Я намагалася натякнути, що маю плани, але сусідка ніби не розуміла моїх натяків.

Поки ми відійшли на хвилину до вітальні, з моєї кімнати почувся тріск. Ми швидко стрепенулись і помчали туди. Заходимо, а там картина маслом: Діана на підлозі сидить, а поруч розбитий телевізор наш новий лежить.

Дівчинка захотіла його увімкнути, а пульт у нас лежить зверху, от вона потягнувшись не втримала рівновагу і сталось те що сталось. Ліда одразу почала бігати довкола малої, обдивлятись її з усіх боків, жаліти, а потім узявши на руки пішла додому. Я ж залишилась одна поруч з телевізором, який не підлягав відновленню.

Наступного дня я зайшла до сусідки запитати, коли вони мені телевізор повернуть. Написала на листку модель і де ми купували. Яким же було моє здивування, коли Лідія з сином заявили, що нічого не повинні нікому.

— Звідки я знаю, чи узагалі він у тебе робочим був? – сказала сусідка чужим голосом. – Подумай тільки ще й модель написала. А про те, щоб ставити речі безпечно і міцно, там не йдеться.

Розмова була неприємною вкрай. Я вийшла звідти з чітким розумінням того, що подруги у мене більше немає. Тепер не спілкуємось, причому не вітається саме сусідка зі мною. Немов це я маю за душею якусь вину перед ними.

Ось у мене одне питання: як потрібно було вчинити тоді?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – intermarium.news.

You cannot copy content of this page