fbpx

Я посварилася з донькою. Іра сказала мені, що я погана бабуся. А я просто вважаю, що я і не нянька й не прислуга

Я сьогодні посварилася з донькою. Відчуваю себе винуватою, але і провини моєї немає, на мою думку.

Ситуація така. Коли Ірина стала матір’ю, я намагалася їй допомагати: сиділа з онукою, ходила з нею гуляти, годувала, прала повзунки. Намагалася давати їй відпочивати, я ж знаю, як важко з немовлям.

Але потім, мою допомогу стали сприймати як належне. Ірина з Олексієм почали відвідувати фітнес-зал, курси водіння, ходили на посиденьки з друзями, а мені приводили внучку зі словами «посидь, у нас справи». І неважливо, що у мене теж є плани. Я вважаю, що я можу, хоча б на пенсії, приділяти час собі і своїм «хочу».

Донька могла подзвонити мені вдень і сказати, що треба забрати внучку з садка, вона не може, так як у них намітився корпоратив, а зять поїхав на риболовлю.

Так, я злилася і йшла за онукою, не залишати ж її в садку.

А сьогодні сталося щось зовсім незвичайне. Іра зателефонувала і сказала мені, що вони зібралися в Туреччину на два тижні, відпочити. Я за них зраділа і сказала, що внучці море піде на користь. Але виявилося, що вони летять без дитини, вони вирішили, що внучка цей час поживе зі мною. Ось так. Мене навіть не запитали! Просто поставили перед фактом.

І я вже не витримала і сказала Ірі, що я не нянька. Вони стали батьками і повинні планувати своє життя з тією умовою, що у них є дитина. Подорожі, дозвілля і всякі «хотілки» повинні будуватися з урахуванням того, що вони батьки.

Я поставила доньці питання, чому це рішення прийнято, не запитавши мене? Ірина відповіла: «Ти ж на пенсії. Тобі все одно нічим зайнятися». Я Ірині сказала, що я відмовляюся сидіти з онукою і що у мене на цей час теж є плани, ми з подругою поїдемо в санаторій, щоб відпочити. А внучку хай вони беруть з собою на море.

Ось так я посварилася з донькою. Іра сказала мені, що я погана бабуся. А я просто вважаю, що я і не нянька й не прислуга.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

You cannot copy content of this page