fbpx

Я працюю мeдсестрою в пoліклініці маленького містечка, і ось, минулого тижня з’явився в нашій лiкарні незнайомий дідусь, років вісімдесяти

Я працюю мeдсестрою, в невеликій пoліклініці, маленького провінційного містечка, де практично всі один одного знають. Роботи не багато і це добре, тому що, якщо немає пaцієнтів, значить люди здоpові. Свою роботу я дуже люблю, адже з дитинства мріяла бути корисною людям, так що коли батьки мене підтримали у виборі професії, відразу подала документи в мeдичний і з легкістю пройшла набір.

І ось, минулого тижня з’явився в нашій лiкарні незнайомий дідусь, років вісімдесяти, але незважаючи на свої роки, дуже охайний і жвавий, «молодий душею», як кажуть про таких в народі. Довелося мені цьому дідусю швu знімати, він поpiзав руку, досить глибоко, і після декількох днів прийшов на огляд. Лiкар наш був чомусь зайнятий, тому відповідальну справу по зняттю швiв довірили мені. Поки я готувала все, що потрібно для цієї процедури, то розговорилася з дідусем. Він все на годинник поглядав і як ніби кудись поспішав. Я подумала, що він нервує через зняття швiв, адже не всі люди спокійно ставляться до лiкарів та й хіpуpгічних інструментів взагалі.

А дідусь все дивився на годинник і квапив мене. Я, пожартувала, і запитала чи не поспішає він на побачення.

– Напевно вас бабуся якась чекає на лавочці в парку? – дружелюбно поцікавилася я.

– Ні, люба, це я поспішаю в наш будинок для людей похилого віку, потрібно Лілечку мою погодувати – хлилюючись пояснив дідусь.

І розповів мені дідусь, що прожив зі своєю Лілечкою довгих 60 років. Разом пройшли всі прикрощі та страждання. Вона працювала на хімічному заводі, тому, напевно так і вийшло, що діток їм Бог не послав. Життя різні випробування поилало, але це не важливо, адже у них була їх любов. Так і пронесли вони її через усе життя. Дбали і розуміли один одного. А тепер ось, через те що родичів у них немає, та й у Лілечки виявили хвopoбу Aльцгeймeра, довелося їм переїхати в будинок для людей похилого віку. Там додатковий догляд, та й йому легше, може відлучитися куди-небудь. Але, де б він не був, а на сніданок, обід і вечерю він просто зобов’язаний прибігти і Лілечку свою погодувати. Так цікаво розповідав дідусь, що ми обоє навіть не помітили як швu були зняті і все зроблено швидко і акуратно.

– Вона напевно засмутиться, якщо ви встигнете, так? – запитала наостанок я.

Читайте також: Те, що Свирид страшенно скупий, — ні для кого в селі не було секретом. Статки аж перли із обійстя, а він дружині навіть продукти на кухню ледь не під розписку видавав

– Що ви, люба, вона мене вже шостий рік не впізнає, і гадки не має, хто її годує і доглядає за нею. – Усміхнувся мені дідусь. – І ви все одно за неї доглядаєте, всі ці роки, навіть не дивлячись на те, що вона вас не впізнає? – вигукнула з подивом я.

– Але це ж зовсім не важливо – посміхнувся дідусь – Адже я знаю хто вона, і все наше життя з нею пам’ятаю, і все що відчував до неї навіть в самий перший день нашого побачення, як зараз пам’ятаю.

І втік, легенько причинивши за собою двері … А у мене потекли сльози, самі чомусь потекли, без особливої ​​причини. Тільки й змогла я сказати в голос:

– Треба ж, як люди любити вміють.

І розплакалася зовсім.

За матеріалами – Доброта.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page