fbpx

“Я справді не заздрю ні Україні, ні Молдові”: прем’єр-міністр Грузії висловився про те, чому насправді Єврокомісія рекомендувала надати Україні статус кандидата у члени Євросоюзу

20 червня на заході уряду прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі сказав, що не заздрить Україні та Молдові – державам, яким Єврокомісія рекомендувала надати статус кандидата у члени Євросоюзу.

Слова політика цитує портал “Новости-Грузия”.

Так, прем’єр-міністр Грузії зазначив, що Україна перебуває в тяжкому становищі, 20% території держави окупувала Росія.

Також, на його думку, і Молдова “так само у дуже важкій ситуації”. Там важка ситуація склалась, оскільки країна прийняла велику кількість українців, змушених покинути домівки через війну.

Як оцінює ситуацію Гарібашвілі, потік біженців збільшує ризики для економіки й безпеки Молдови.

Цитуємо:

“Європейські колеги говорили мені, і я сказав відкрито, що Україні цей статус дають тому, що вона перебуває у війні. Ви бачили кілька днів тому, що національні лідери підтверджують цей факт, що це рішення ухвалили тому, що Україна у стані війни, та в особистих розмовах зі мною було сказано, що Молдова також у важкому становищі. Так що я справді не заздрю ні Україні, ні Молдові”, – додав він, а також привітав народи двох держав і побажав їм “миру та об’єднання країни”.

Також Гарібашвілі заявив, що Грузія готова працювати з Брюсселем для виконання рекомендацій, які надасть Єврокомісія.

21,06,2022

Головне фото ілюстративне з вільних джерел.

You cannot copy content of this page