fbpx

Я стала тоді поганою дружиною, коли сказала, що заробляю більше, а не тоді, коли заробляла більше. Сміх та й годі від такого гонору! Як добре, що це сталося в мої тридцять сім!

Ми з Сашею жили собі щасливо цілих тринадцять років і все його в мені влаштовувало – і на роботу ходжу, і вдома прибрано та наварено, і голова не болить.

Поки я була молода та засліплена коханням, де в мене тій сили й бралися?

Але з кожним роком мені все очевидніше ставало, що я не зовсім щаслива в своєму шлюбі, що я не почуваюся в безпеці чи так сказати «за кам’яною стіною», бо мій чоловік давно не виконує цю функцію і не виконував з самого початку!

Ми одружилися після університету і світ був відкритий перед нами – ми мріяли про подорожі, про гарні речі, власну квартиру і машину.

Обоє дипломованих лікарів, які горіли врятувати кожного пацієнта. Принаймні, я собі так думала.

Але Саша був дуже запальним і, коли побачив, що не так все одразу просто з кар’єрою, то вирішив, що займатиметься бізнесом.

Я нічого не говорила проти, бо вірила, що весь світ перед нами і ми можемо в ньому усе зробити так, як захочемо.

В мене той характер, що я буду вперто йти до свого, хай малими кроками, але вперед. Коли через вісім років зрозуміла, що на роботі мені не світить ніякого підвищення, в тому числі і зарплатні, то вирішила, що відкрию власний кабінет.

До мене пішли пацієнти, а я не знімала з них останньої сорочки та не виписувала крейду, тому в мене склалася й репутація.

І в мене все вийшло! Я знову йшла вперед і була просто на висоті своєї мрії, на вершині, на етапі спокою і самовдоволення.

І що я чую тут від Сашка. Вкотре, до речі:

– У нас все так добре, давай ми заведемо другу дитину…

Ну от як? Як так можна людину з вершини та додолу. Мало мені того, що я купу часу потратила на першу дитину, випала з життя на рік і вже моє місце віддали іншій, бо я маю сидіти в декреті.

Тоді Сашко сказав, що буде сам сидіти в декреті, а я хай йду на любу мені роботу.

Я була йому тоді так вдячна, бо не кожен чоловік на таке згодиться.

Але тепер, коли ці тринадцять років позаду, то я зізнаюся сама собі – він просто так само втікав від своїх бізнесових невдач. Втікав більше, ніж я хотіла виходити на роботу. Тому це було більше потрібно йому, сидіти з дитиною.

Але хай, все склалося на краще: і в мене улюблена робота, дитина доглянута і ми всі щасливі.

Але на десятому році шлюбу все кидати, бо мені знову кортить їсти квашені огірки з майонезом?

Я категорично відмовилася і можна вважати, що з цього моменту й пішла тріщина в нашому шлюбі.

Це тепер я розумію, що Саша просто не мав себе чим зайняти. А єдина причина сидіти вдома і ніде не робити – син, вже був цілком самостійним. Треба було негайно маленьке.

І він почав все для того робити.

Але й я теж не збиралася все отак просто кидати, тому швидко вирішила всі питання у свого лікаря.

Коли Саша бачив, що омріяних смужечок нема і нема, то почав висловлювати мені претензії, що я мало вдома буваю, не готую їсти, не прибираю, не перу…

– Саша, в наш час це виконує техніка. Якщо тобі так хочеться – давай наймемо хатню робітницю. Ми цілком можемо собі це дозволити.

Від такої пропозиції він відмовився, але вирішив, що про мою «хазяйновитість» мають знати всі і на одній з гостин з родиною, почав голосно цей пункт обговорювати.

Я його й заткнула.

– Або гроші заробляй, або посуд мий, тут третього не дано.

І тут він образився! Ви уявляєте? Сидіти у мене на шиї та осуджувати – то це нормально, але вказати йому, що він не правий – то це він мене кидає.

Та слава Богу! Краще платити гроші чужій людині і мати спокій, ніж отаке.

Фото Ярослава Романюка.

You cannot copy content of this page