fbpx

Я стою посередині власного життя з сином в одній руці і плакатом в інший. На плакаті написано: «Діти – не головне». Одне – з, але не все

З самого ранку я розбирала пошту, побачила там запрошення в черговий «клуб найкращих матусь» (а ви знаєте, як я люблю цих «матусь», «діточок» та ін.) І замислилася. Лист починався класичною фразою «головне в житті будь-якої жінки…». Про це я і хочу поговорити.

Я сама завжди вважала, що діти – це важливо, круто, важко, але чудово, і дай Бог здоров’я і щастя тим, хто їх заводить. Тим, хто не заводить, теж здоров’я і щастя. Тому що діти – це такий шматочок конструктора, цеглинка, один з багатьох, з яких ви будуєте своє життя. Шматочок, але не все життя. Важливе, але не головне.

Розумні дорослі махали на мене руками і сміялися. «Станеш матір’ю – зрозумієш!». Малося на увазі, розумніше, второпаю, подорослішаю… Я стала.

Я стою посередині власного життя з сином в одній руці і плакатом в інший. На плакаті написано: «Діти – не головне». Одне – з, але не все.

Пам’ятайте, раніше в соцмережах була дівоче забава в стилі «у тебе є десять гривень, збери собі ідеального чоловіка». Розум у чоловіка коштував 4 гривні, доброта – 3 гривні, чесність – 2, високий дохід – 6, вірність – 8.

Сенс був у тому, що в 10 гривень ніяк не можна було впихнути відразу все. Скажімо, гіпотетичний чоловік міг бути вірним і чесним, і все. Або – багатим і розумним, але про вірність ви можете забути. Класна була гра, життєва.

Тому що власне життя, як і іграшковий чоловік, збирається з таких же гривень-шматочків: кар’єра, будинок з садом, чоловік, подорожі, турбота про батьків, саморозвиток і – так, діти. І рідко хто може впихнути в свої «10 гривень» все, що хочеться.

Тс-с-с, тільки по секрету і тільки вам: головне в житті жінки – взагалі все. І діти, і стосунки і робота улюблена, і відпочинок до душі. Просто діти – вони «котують» дуже багато, 5,6,8 з 10, а у когось і всі 10, тому у нас у всіх різний запас можливостей і життєвих сил. І у когось діти відтягують на себе весь ресурс, не залишаючи «монеток» на інше. Тому і виходить, діти – головне в житті жінки, так, іншого немає нічого …

Я не кажу, що це добре чи погано. Я прошу лише не стверджувати категорично, що «головне в житті жінки – діти», тому тільки так правильно, всі щасливі і по-іншому не повинно бути. Воно буває по-різному.

Я лише пропоную уявити, що це «головне…» у нас не одне. А, скажімо, три. Якби вас попросили назвати три важливих для вас позиції, що б це було? Діти? Кохання? Купівля дачі біля моря? Призначення на посаду начальника відділу? Діліться.

Автор – sаshka-s-chаshkoy.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page