fbpx

Я тут витрати порахувала, – крізь сльози говорить невістка, – Так виходить мамо ж рідна! Я аж за голову узялась. А головне: на що витрачаємо. Як у мене ювілей був, так вдома посиділи і все. А от тут прямо гулянка у ресторані на тридцять чоловік

— Просто в голові це не вкладається, – обурюється Ірина. – Нам це треба! Коли я мав ювілей, ми тихо посиділи вдома. А свекрухи закортіло на свій день Народження влаштувати пишну урочистість у ресторані.

Ірина вже порахувала їхні розтрати і ледь не знепритомніла. Вероніка Петрівна зібралася із розмахом відзначати свій 55-річний ювілей.
— Запросила всю рідню та друзів, — розповідає Ірина. — У результаті запрошених вийшло 30 людей. Це, даруйте, маленьке весілля. Навіщо таке влаштовувати?

Чоловік ідею матері не схвалював, але заборона святкування не ставив. Власне кажучи, як це він міг зробити. Це вибір мами та її свято. У Вероніки Петрівни є чоловік, який непогано заробляє і може сплатити за подібні гуляння.

На ювілей жінка зібрала всю рідню. Адже вони так давно не бачились. А це чудова нагода побачити один одного і поспілкуватися.

— Я заробила на таке свято, — твердить Вероніка Петрівна. — Все життя працювала для сім’ї. Собі у всьому відмовляла. Так на старості років хоч влаштую собі свято.

Молодша сестра підтримала її ідею.

— Ти заслужила гарне свято. Запрошуй усіх, кого захочеш

Свекруха рада старатись написала такий список, що голова кругом. Вийшло тридцять чоловік. У квартирі місця замало і розмістити таку кількість не можна. Довелося замовляти ресторан. Чоловік цю ідею підтримав і сказав, що всі витрати бере на себе.

— Я просто в розпачі, — обурюється Іра, — їм гроші нікуди витрачати. Єдина онука підростає. Щодня витрати божевільні, а вони гроші не рахують. Витрачають ліворуч і праворуч, а про сім’ю сина не думають. Як так можна? Невже на старості років і я не помічатиму потреб своїх дітей? Та посидимо вузьким колом родинним, зате ж онука твоя зможе поїхати у гори, си на море. Хіба це не важливо?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page