fbpx

Я все життя намагалася бути ввічливою з нею. По можливості допомагала, підтримувала її. А коли не стало наших батьків мені довелося пережити, щось неймовірне. Сестра забажала того, чого я не могла їй дати, зрештою мені довелося їй поступитися

Аня і Яна – сестри, з різницею у віці в один рік. Вони були, як дві краплі води. А ось їхні долі були абсолютно різні.

З дитинства дівчинки мріяли рятувати людей, тому коли виросли обидві пішли навчатись до медичного інституту. Тільки ось спеціальності вибрали різні. Напевно, з цього моменту їх доріжки і розійшлися.

Старша сестра Анна – була більш терплячою і завжди йшла до своєї цілі. Вона мріяла рятувати людські життя на столі у білому халаті. А Яна завжди шукала легких шляхів і майже весь час ховалася за спиною своєї старшої сестри. Вона зробила свій вибір на користь педіатрії, вирішила, що з малюками буде куди простіше і легше, ніж з людьми різного віку.

Отже дівчата розійшлися по різних факультетах і кожна з цього моменту набувала нових знайомих і друзів.

Потім Аня познайомилася з хлопцем з випускної групи. У них почалися відносини. А відразу після закінчення інституту вони одружилися. Наречена поїхала слід за чоловіком у місто. Там гарно працевлаштувалася за його рекомендаціями.

До цього часу її чоловік Арсеній вже отримав категорії і мав право працювати в платних клініках. Варто зазначити, що Арсеній пішов по стопам своїх пращурів і теж став доктором. Його сім’я династіями займає високі посади.

Як тепер прийнято говорити – життя Ані йшло, як по маслу.

А ось її молодшій сестричці пророкувалось менш світле майбутнє. За розподілом вона потрапила в село, де за невеликі гроші повинна була проходити відпрацювання.

Невдовзі трапилася непоправиме. Батьки дівчаток пішли з життя. У спадок залишивши їм невелику квартиру і земельну ділянку в престижному передмісті.

Незабаром питання розділення спадщини стало стіною між сестрами. Вони почали шукали компроміс.

Аня відразу сказала:

– На квартиру я не претендую, мені є де жити. Але ділянка мене дуже цікавить, бо вона розташована поруч з нашим містом.

Яна образилася на сестру:

– У тебе і так все склалося в житті! Вступати в спадок на будинок ти не маєш морального права. Однак, якщо ти вважаєш інакше, нехай буде так, нерухоме майно нам на двох дісталося, давай вирішувати і ділити по совісті.

– Я не претендую на квартиру, можу відмовитися від неї на твою користь! Можеш собі там жити щасливо. А у мене натомість сім’я і я б хотіла проводити час з ним на природі.

У відповідь від сестри вона почула:

– Рано чи пізно у мене теж сім’я з’явиться! Схожу ділянку мені в житті не придбати, – наполягала на своєму Яна.

Сестри все ж вирішили розділити цю ділянку порівну. Ту частину де стояв будинок Аня забрала собі:

– Тобі квартира і земля, а мені будинок. Вважаю це справедливо, – сказала сестра і закрила цю тему.

Звичайно, у Ані з її чоловіком фінансових можливостей куди більше ніж у терапевта.

Незабаром на ділянці виріс великий паркан розподіляючи територію двох сестер. Потихеньку почалися роботи з будівництва та удосконалення будинку.

Яна не могла собі дозволити зовсім нічого, лише іноді напрошувалася по вихідним в гості на половину сестри і мріяла про такий же будинок.

Час ішов і Яна просто не змогла змиритися з тим, що вона не може побудувати навіть альтанку на своїй половині. Вона стала дорікати сестру:

– Викупи мою половину землі або я продам за мізер іншим людям. Які перетворять ваше життя не на рай.

Ціну за свою половину дівчина просила занадто велику. Але ж за цей час Аня облаштувала будинок, зробила його житловим і вони з чоловіком встигли переїхати туди жити.

На вимоги сестри вона не звернула уваги. Допоки та не стала приводити туди покупців.

Аня шкодувала цю землю, адже вона від батьків дісталася. Вони любили цю ділянку. Довелося приймати умови сестри. Грошей у них таких не було, але через знайомих і родичів знайшли потрібну суму.

Після цієї угоди дівчата так і не помирилися. Вони перетворилися, з найрідніших і найближчих, у абсолютно байдужих людей. Та припинили всіляко спілкуватися одна з одною.

Яна так і не змогла розумно розпорядитися цими грошима. Частину пустила на ремонт квартири, а решту просто прожила на широку ногу. Напевно, вона дуже хотіла спробувати красиве життя на смак.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка ілюстративна – pexels.

You cannot copy content of this page