fbpx

“Я вважаю, що ми загралися”: Десантник рф два місяці воював проти України, а потім раптом розкаявся і випустив книгу де описує настрої в армії рф до вторгнення в Україну

Видання Медуза у одному з нещодавніх матеріалів розповідає про 33-річного російський десантник Павла Філатьєва, який брав участь у вторгненні в Україну. Той розкаявся і вже навіть книжку встиг написати з гучною назвою «ZOV» . У своєму творінні він описує стан армії рф під час вторгнення в Україну і про те, що знали солдати і які у них були настрої.

Автор “книги” 2 місяці провів на передовій, а потім звільнився з армії за станом здоров’я.

Зараз  він виступає проти війни.

Павло Філатьєв на сторінках свого творіння розповідає, що перед війною військовим видавали поношену форму, яка не підходила за розміром, ржаві автомати. Вони жили на полігоні без будь-яких умов, у бруді.

Також він згадав, як зрозумів, що щось назріває, мовляв 20 лютого їм наказали терміново зібратися і вирушати, не повідомивши куди. А вже 23 лютого командир привітав їх зі святом і радісно поінформував, що відзавтра їхня зарплата становитиме $69 на добу.

Ну а вже в ніч 24 лютого автор книги “прозрів” і таки зрозумів, що почалася справжня вiйна.

“Праворуч і ліворуч від нашої колони працювала реактивна артилерія. Я не міг зрозуміти: це ми ведемо вoгонь по українцях, які наступають? Може, по НАТО?

Чи ми нападаємо? По кому ведеться цей пeкельний обстрiл?

А коли нам віддали наказ їхати на Херсон, зрозумів, що ми нaпали на Україну”.

Своє особисте сприйняття війни (і це після двох місяців на передовій) автор книги описує так:

“Ми не мали морального права нападати на іншу країну, тим більше на найближчий до нас народ. Коли все це почалося, я знав мало людей, які вірили в на ци стів і, тим більше, бажали воювати з Україною.

Ми не мали нeнависті і ми не вважали українців ворогами.

Ми всі стали заручниками багатьох чинників, і я вважаю, що ми загралися. Ми розпочали стрaшну війну. Війну, в якій знищуються міста, і яка призводить до зaгибeлі дітей, жінок та людей похилого віку”.

13,08,2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел.

You cannot copy content of this page