X

Я виросла, вивчилась і вийшла заміж. Працюю менеджером у невеликій фірмі. Завше думала, що у мене хороше життя, аж доки до себе на гостину мене не запросив брат

dav

Так вийшло, що через велику різницю у віці ми зі старшим братом ніколи особливо не дружили. Брат уже був одруженим, коли я на світ з’явилась, тож для мене він завжди був далеким і чужим.

Доля склалась так, що ми майже не спілкувались з ним ніколи. Брат проживав далеко, ми раз на рік лиш на Різдво і бачились. Від батьків чула, що брат живе заможно, адже має кілька своїх магазинів. Нам він завжди допомагав, тому і ми не бідували.

Я виросла, вивчилась і вийшла заміж. Працюю менеджером у невеликій фірмі. Завше думала, що у мене хороше життя, аж доки до себе на гостину мене не запросив брат:

— Ситуація така, – сказав він. – Хто знає. що завтра буде. Приїзди, сестро, я хоч з племінниками познайомлюсь.

Брат з дружиною живуть у великому котеджі на Західній Україні. Їхні діти вже будують власні сім’ї та мають своє житло. Вони ж, щоб не сумувати, завели трьох великих породистих собак.

Мене вразило, що доглядають вони за ними, як за справжніми дітьми: водять їх до перукаря, купують новий одяг, гуляють кілька разів на день, щомісяця.

У цьому будинку собакам дозволено все. Ось, наприклад, поки дружина брата накривала на стіл, один із них вискочив просто на стіл! Якби в мене трапилося таке, то я б крізь землю пішла б від сорому і замкнула собаку десь, а вони його ласкаво покликали їсти в інший кут кімнати, де стояла його миска. Скажу вам, що так не всі батьки з дітьми поводяться, як вони з собакою.

Я спочатку думала, що вони просто жартують з нас. Але чим довше ми були там. тим більше я розуміла, що собаки, то прямо об’єкт поклоніння. та ті пси їдять краще і дорожче, ніж наша родина разом узята.

Мені стало неймовірно образливо, що брат влаштував царське життя собакам і знехтував родиною. та якби гроші, які він витрачає на тих двох кудлатих він віддавав мені, у нашій родині зникли б дуже багато негараздів і нам би жилось значно легше.

А посуд? Коли я перевернула блюдце і тихцем сфотографувала виробника а потім знайшла в інтернеті скільки воно коштує у мене ледь волосся не посивіло. Спеціально сиділа і шукала кожну річ із того набору посуду що бачила довкола себе. Нарахувала 20 000. Уявіть: витратити 20 тисяч на посуд? Та краще б дав грошей нам на машину.

Я зателефонувала матері і все розповіла. Чесно. плакала від досади і несправедливості. Чому вона так виховала брата? Як він міг забути про сім’ю і замість того, аби дбати про нас усіх, він вкладає гроші в собак і в посуд. Хіба ж так можна?

17,11,2022

Головна картинка ілюстративна.

K Anna:
Related Post