fbpx

Я вже не витримала. Ну правда? На що це схоже? Вирішила зі свохою поговорити серйозно, хоч дочка і проти була. Ну, побалакала. Тепер донку не розумію: чого вона з нею досі спілкується узагалі?

60-річна Катерина Юріївна відпочиває вже на пенсії, тільки ось нудьгувати їй не доводиться. Вона няньчиться з онуками, дочка Ганна часто її на допомогу кличе, а та ніколи не відмовляє.

— Діти часто сперечаються, кому я допомагатиму в ці вихідні. То двійнята занедужали, то невістці на роботу треба. Щоправда, теща теж часто приїжджає із села, все не лише на мені тримається. А от свекруха дочки ні тому тільки я можу Ганнусі допомогти, — розповідає жінка.

– Чому? Ти ж казала, що свекруха з дітьми в одному домі живе?

– Так, живе. Вона ж їх і просила іпотеку брати. Мовляв, допомагатиму, якщо що. Тільки забула свекруха про свої обіцянки.

Даша заміжня вже 7 років. Одразу після весілля молодята вирішили взяти іпотеку.

— Коли донька з першим онуком виписалась, сваха прийшла на виписку і пішла собі додому одразу. Ніби не відчувала жодних почуттів до немовляти. Мало того вона сама сказала, що не відчуває нічого. Мовляв, коли її донька онуків їй подарувала, вона ніг під собою не відчувала від щастя та ніжності, а це нуль реакції. Мені сказала, що онуки від невістки не рідні. Не треба їх порівнювати з онуками від рідної доньки, — зітхає Катерина Юріївна.

Сама ж пенсіонерка дітей не ділить. Вона однаково любить онуків від дочки та від невістки. Кому встигає, тому допомагає. Але намагається бути справедливою. На відміну від свахи, вона і вітає діток вчасно, і подарунки купує хороші, і приділяє їм увагу.

— Найприкріше, що онуки вже відчувають різницю. Вони бачать, що двоюрідній сестрі бабуся дарує дорогі іграшки, а їм фломастери та альбоми. Я намагалася їй натякнути, що вона робить неправильно. Вона мені каже, що не бачить сенсу вкладатися, адже вони можуть хоч завтра розлучитись, а донька завжди буде поруч, — обурюється пенсіонерка.

До невістки свекруха ставиться байдуже, але непогано. Саме тому Ганна без допомоги родички виховує двох дітей. Якби не мама, сама не знає, як справлялася. Катерина Юріївна вважає, що другу бабусю взагалі треба усунути від спілкування з онуками, якщо вона така принципова.

— Зятю, звичайно, неприємно, але він на свою маму ніяк не вплине. Він усе помічає, але мовчить. Вони домовилися більше не зациклюватись на цій темі. Як то кажуть, через “не хочу” милий не будеш, — підсумувала жінка.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page