fbpx

Я з усіх сил намагаюся вберегти стосунки з матір’ю, але й у мене не вистачає на це сил. У мене немає логічного пояснення її діям. У той час, як мені дуже потрібна її допомога з дитиною, вона мені відмовила. аби стати нянькою для сусідського малюка

Я з усіх сил намагаюся вберегти стосунки з матір’ю, але й у мене не вистачає на це сил. У мене немає логічного пояснення її діям. У той час, як мені дуже потрібна її допомога з дитиною, вона мені відмовила. аби стати нянькою для сусідського малюка.

Чотири роки тому я вийшла заміж. Так у нас було звичайне сімейне життя — робота, винаймали житло. Заробляли ми середньо, тому і мови про власне житло не було. А тут ще й я дізналася, що при надії. Тоді я себе заспокоїла тим, що мені з малюком мама моя допоможе. Я вирішила, що не піду в декрет, а працюватиму, а мама моя буде няньчити онука.

Швидка мене з робочого місця забрала. Я працювала до появи малюка і запевнила керівника, що вже за місяць вийду на роботу знову, адже місце у мене було дуже хороше і з гарною зарплатнею.

Коли ж мене виписали з малюком на руках, я помітила. що мами не було. Зателефонувала їй. а вона вибачилась і сказала, що зайнята. Я трішки навіть образилась, ну що за справи можуть бути, коли твій єдиний онук на світ з’явився?

Мама не прийшла і наступного дня, а з’явилась лиш у вихідні. Принесла величезний букет квітів і ліжечко-гойдалку для малюка. Я побачила що річ дорога і не нова, тому і запитала звідки воно у неї.

— Я ж працюю тепер. – каже вона мені щасливо. – Ось уже два тижні, як я няня для сусідського хлопчика. Пам’ятаєш. поруч квартиру пара придбала. так от у них синочок. йому вісім місяців. Вони няню не могли знайти, то я й пішла. Гарну зарплатню обіцяють, уже й аванс отримала. Більший за пенсію втричі.

Я маму вислухала і кажу, що тим людям доведеться шукати іншу няню, адже у неї онук з’явився. розповіла тут же мамі і про те. що вийду на роботу і про те, що вона глядітиме свого онука.

І тут мама мене ошелешила:

— Ти мене доню вибач, але я працюю і з онуком сидіти не зможу. Доведеться тобі в декрет таки піти, чи свекруху викликати. Я не можу.

Я ледь на ногах втрималась. Як “не можу”? Чужу дитину глядіти можу, а єдиного онука не можу? І це знаючи у якому ми важкому становищі нині?

Три місяці минуло від тієї нашої розмови. Мама моя і досі “працює”, а от я роботу втратила. Сиджу ночами підробляю, пишу курсові і переклади роблю. З мамо немає ніякого бажання спілкуватись.

Скажіть, хіба рідна мама може так вчинити з дитиною знаючи, що тій потрібна її допомога?

11,01,2023

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page