fbpx

Яблука здатні подовжити життя людини майже на 20 років: вчені

Ніякі банани, груші чи апельсини не можуть зрівнятися у корисності з яблучком!

Хто б міг подумати, що такий звичний фрукт, як яблуко, здатен бути надкорисним для нашого організму і так позитивно впливати на наше життя і його тривалість!

Вчені з Великобританії запевняють – лише яблуко володіє неймовірними властивостями, які здатні подовжити життя людини в середньому на 17 років! Вживання яблук позитивно впливає на стан організму і його здоров’я, що значно збільшує шанси прожити набагато довше.

Масштабне дослідження-експеримент показало, що щоденне вживання свіжовичавленого яблучного соку чи споживання свіжих яблук, дуже корисне для серцево-судинної системи людини, зміцнює імунітет, що і є причиною довголіття.

За словами британських дослідників, яблука мають дуже багато корисних властивостей, якими не володіє жоден інший фрукт. Зокрема, мова йде про високий вміст епікатехіну поліфенолу в фрукті, який надає омолоджуючий ефект на весь організм, позитивно позначається на роботі судин і серця.

На думку експертів, жоден інший фрукт не дасть такого омолоджуючого ефекту, як яблука, і навіть в давнину люди знали про це.

Але майте на увазі: яблука не лікують ту чи іншу хворобу, вони покращують життєдіяльність всього організму. В основному корисні речовини знаходяться в шкірці плодів і безпосередньо під нею – тут міститься не тільки багато вітамінів, але і десять хімічних сполук, що володіють властивістю пригнічувати і знищувати paкові клiтини. Тому чистити яблука перед вживанням не варто. Намагайтеся не зрізати шкірку з яблук, так як саме в ній міститься велика кількість пектину і волокон.

Читайте також: 7 продуктів, які ніколи не їдять лікарі-oнкoлoги – і нам не треба!

Втім, це ще не все. У яблуці, виявляється, дуже корисне і насіння. Всього п’ять-шість яблучних зерняток в день заповнять добову потребу дорослої людини в йоді, благотворно вплинуть на роботу сеpця і мoзку.

Яблука, як більшість фруктів, практично не містять жиру, оскільки на 87% складаються з води, в них мало калорій, так що якщо замінивши яблуком жирний, солодкий і калорійний десерт, цілком можна схуднути. У яблуках (особливо, в недавно зірваних) досить багато вітамінів (А, С, В)

Жодна хімічна добавка не зрівняється з корисними властивостями яблук. Ми часто чуємо про створення нових харчових продуктів, якими буквально завалені полиці універсамів, однак жоден з них не здатен перевершити цей дивовижний Божий фрукт за поживністю і кількістю вітамінів. Сприятливий вплив яблук пов’язаний з потужними антиоксидантами флавонідами, яких в кожному фрукті міститься в 1,5 рази більше, ніж в 75 грамах чорниці, в 2 рази більше, ніж в чашці чаю, в 3 рази більше, ніж в апельсинах, і майже в 8 разів перевершують банани.

Слов’яни вирощують яблука дуже давно і існує вираз «молодильні яблучка», який повністю підтверджує висновки, зроблені вченими. Для продовження молодості достатньо вживати всього кілька яблук на день.

Поради

Яблука швидше і краще засвоюються в тертому вигляді. До речі, любителі печених яблучок можуть не відмовлятися від звичних ласощів: вітаміни в печеному фрукті майже не втрачаються.

Ті, у кого проблеми з кишечником, просто зобов’язані їсти яблука щодня. Результати будуть помітні досить швидко. Але врахуйте: при виразковій хворобі шлyнка показані тільки солодкі яблука. А в разі гастpиту, навпаки, доречні яблука кислих сортів.

Кислі та дикі сорти приносять найбільше користі. Майте на увазі: яблука не лікують ту чи іншу хворобу, вони покращують життєдіяльність всього організму.

Втім, є один нюанс: всі яблука потрібно ретельно мити. А плоди, що надходять на наші прилавки з-за кордону, покриті захисним шаром, який дозволяє зберегти їх товарний вигляд, продовжити термін зберігання і … погіршує здоров’я. Тому з шкіркою “глянцевих” плодів все ж краще попрощатися.

Люди часто цікавляться: які яблука вживати – зелені або червоні? Краще все-таки зелені. У них більше вітаміну С, та й алергію вони викликають рідше, ніж червоні.

Поділися цією цікавою статтею про користь яблук зі своїми друзями!

You cannot copy content of this page