fbpx

Як батько кількома фразами поставив на місце двох зарозумілих дочок

Як батько поставив на місце дочок-підлітків.

Мій друг змушений один виховувати дочок – у нього їх дві. Дружина давно втекла з молодим кoхaнцем. Я став свідком досить неоднозначною сцени, і дівчаткам на той момент було 14 і 15 років.

Події  відбувалися у нього вдома. Сиділи ми, обідали і просто вели бесіду. Раптово відчиняються двері, і в кімнату заходять обидві дочки, розмовляючи про щось своє, абсолютно не звертаючи на нас уваги.

Батько у них досить миролюбно цікавиться: «Дівчатка, в кімнатах бардак, посуд брудний, ліжка не заправлені, не хочете трохи прибратися?».

Чесно кажучи, відповідь мене здивував: «А чому ти командуєш? Ти не маєш права вказувати нам. Ми в школі дізналися про те, що є закон, який захищає дітей, і нам самим вирішувати, що робити».

Відповідь товариша викликала у мене захоплення. Після секундної паузи, він заявив: «Ну що ж, дістаємо телефони і прощаємося з ними. Щось не пригадую, щоб закон зобов’язував батьків купувати дорогі смартфони. Комп’ютер вам теж ні до чого – уроки почнете вчити в бібліотеці. Інтернет закінчився. В законі і не вказано, що він повинен бути.

Одягатися можна і в секонд-хенді, раз ви такими юристами стали. А взимку цілком можна носити не чоботи, а валянки – так я дбаю, щоб вам було тепло».

Читайте також: Сьогодні за сніданком я зустрів дівчину, яку любив багато років. У неї вже є чоловік і вона вaгітна

Одна з дочок прийшла в сум’яття відразу ж, і, щось бурмочучи, приступила до миття посуду. Друга деякий час «дула губи», але вже через п’ять хвилин, і вона приступила до прибирання в квартирі.

Спостерігаючи за цим, друг посміхнувся, промовивши: «Ростуть». Після цього ми продовжили свою цікаву розмову під звуки прибирання.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page