fbpx

Як доглядати за взуттям взимку, щоб воно прослужило декілька сезонів: боремось з сіллю, що в’їдається у чоботи

Зима нас радує прекрасними пейзажами і відчуттям казки. Але на проїжджій частині і тротуарах комунальні служби завзято борються зі снігом і льодом за допомогою солі і різних хімічних розчинів. Це, звичайно, дуже добре, оскільки так ожеледь не страшна, а значить, більше шансів уникнути падінь. Єдиний мінус – це шкода для взуття.

Сольова жижа не тільки залишає неприємні білі розводи, але і роз’їдає будь-який матеріал, будь він натуральний або штучний. Тому дуже важливо правильно доглядати за взуттям в зимовий час. Ми підготували для тебе ряд порад, завдяки яким ти дізнаєшся, як очистити взуття від солі і запобігти його зносу.

Як доглядати за взуттям взимку

Краще запобігти проблемі, ніж з нею боротися. Перше, що тобі потрібно зробити, – скористатися водовідштовхувальним спреєм перед виходом. Неважливо, нові це чоботи або старі. Так соляна жижа НЕ буде чіплятися і затримуватися на шкірі або замші. Зараз є величезний вибір спреїв на будь-який гаманець. По можливості носи з собою в сумочці спеціальну очищувальну піну або прості вологі серветки, за допомогою яких ти зможеш видалити з взуття сіль, поки вона ще не вбралася.

Завжди суши взуття по приході додому. Але перед цим дай йому 30 хвилин відійти від холоду. Тільки не став його на батарею і не використовуй фен, інакше підошва і шкіра будуть пересихати і тріскатися через різкі зміни температури і пересушування. Звичайно, є спеціальні пристосування для сушки взуття, але вони зустрічаються в наших будинках вкрай рідко.

Якщо некрасиві білі розводи все ж з’явилися, усунути проблему можна. Візьми за звичку, приходячи з вулиці додому, протирати своє взуття ганчіркою, змоченою теплою водою. Після цього оберни забруднені місця туалетним папером або паперовими серветками і в такому вигляді залиш черевики сушитись. При висиханні на взутті буде проступати сіль, яка відразу ж буде вбиратися в паперову серветку. Коли взуття повністю висохне, змасти його дитячим кремом, але тільки якщо воно з натуральної шкіри.

Вивести білі плями солі на взутті допоможе також міцний розчин столового 9%-го оцту. Розведи оцет у воді в пропорції 1: 3. Гарненько протри оцтовим розчином білі розводи солі на взутті.

З замшевим взуттям все набагато складніше. Спробуй очистити замшу від солі наступним чином. Каструлю з водою слід поставити на плиту і після закипання води потримати замшеві чоботи над парою, а потім розчесати спеціальною сухою щіткою для замші. Природно, чоботи треба висушити.

Також замшевому взуттю допоможе звичайна манна крупа: просто посип нею сольові розводи. Потім прибери все щіткою. Манка вбере в себе всю сіль, а улюблене замшеве взуття знову стане чистим і без білих плям.

Читайте також: 8 хитрих трюків, завдяки яким ви будете купувати тільки якісний одяг

Не лінуйся відразу ж прибирати забруднення, приходячи додому або в офіс. Крім того що висохлу сіль, що в’їлась, набагато складніше вивести, так вона ще й роз’їсть взуття. І тоді тобі за один сезон доведеться змінити дві пари чобіт. Завжди приділяй особливу увагу своєму взуттю в зимовий період, а також не забудь поділитися корисними порадами з друзями в соціальних мережах!

You cannot copy content of this page