fbpx

Як нагодувати сімейство за допомогою двохсот грамів фаршу

У житті будь-якої сім’ї трапляються періоди скромного бюджету. Для царського столу не завжди знайдуться продукти або можливість їх купити. Але чи означає це, що більше не доведеться прийняти гостей або посидіти сім’єю за красиво накритим столом?

Не потрібно такого фанатизму, ситуацію врятує найпростіший фарш. Невелика жменька, забута в холодильнику до кращих часів, виявляється універсальним продуктом для найнесподіваніших експериментів. Смачне блюдо легко і швидко готується, знадобляться наступні компоненти:

фарш, краще яловичий, 200 грамів;

рис 150 грамів;

картопля – 500 грамів;

морквина одна;

вода стакан;

цибулина – 1 маленька або половинка середньої;

столова ложка томатної пасти;

пара столових ложок рослинного масла;

пара ложок сметани;

шматочок твердого сиру 50 грамів;

сіль і спеції будь-які;

Приготування дуже просте, всі дії знайомі навіть початківцям господаркам.

Рис відварюють до напівготовності. Поки він вариться, натирають морквину і дрібно нарізають цибулину. Овочі злегка обсмажують на олії, потім змішують з рисом і фаршем. З підготовленої суміші скачують кульки близько 4-х см в діаметрі, картоплини чистять і piжуть кружечками. У горщик або форму красиво укладають картопляні кружечки і фрикадельки, запікають при 180 гр С близько 20-и хвилин. Сметану і томатну пасту змішують зі спеціями і водою, заливають картоплю з м’ясом і залишають в духовці ще на чверть години. Посипають запіканку сиром і відправляють в духовку на кілька хвилин, поки сир не розплавиться. Готову страву за бажанням присипають зеленню.

Святкове блюдо напевно обрадує друзів і сім’ю, воно практично не вимагає турбот і приємно урізноманітнить обридле меню.

You cannot copy content of this page