fbpx

Як очистити і відбілити білу підошву

Просто і швидко!

Взуття з білої підошвою завжди в тренді, але в результаті контакту з грунтом воно покривається пилом і брудом, що робить виріб неохайним і непривабливим. Своєчасний догляд за ним дозволить зберегти привабливість кед або кросівок, але при цьому важливо знати, як очистити білу підошву, не пошкоджуючи матеріал.

Чистимо білі черевики швидко

Швидке очищення допоможе прибрати незначні сліди від трави, пилу, але воно ефективне тільки при регулярному проведенні.

Відтирати забруднення ластиком

Простий канцелярський ластик корисний, коли на поверхні білого босоніжка чи білих туфель утворилася пляма від трави / бруду, а в цілому взуття чисте.

Протріть виріб вологою ганчіркою.
Висушіть.
Натріть ластиком витираючи плями.

Якщо регулярно обробляти білу підошву кросівок ластиком, ви зможете підтримувати її білизну. Однак забруднення, що встигли просочитися, цим методом не очистите. Спробуйте інший засіб, якщо канцелярська гумка недостатньо ефективна.

Примітка! Цей метод підходить для пінної підошви і іншого білого взуття, крім тряпчаного. Такі вироби активно вбирають забруднення, тому очистити їх можна вологою ганчіркою або відіпрати в машинці.

Меламінова губка

Меламінова губка працює за принципом гумки, але є більш ефективною, тому застосовується для очищення забруднень на меблях, стінах, взутті та інших твердих предметах.

Потріть забруднене місце меламіновою губкою і позбудьтеся від плям. Однак рекомендується, перш ніж очищати нею, випробувати на непомітній ділянці підошви, щоб не подряпати її. У більшості випадків господаркам вдається вивести не тільки брудні плями, але і відчистити білу підошву кедів від жовтизни.

Порада! Щоб продовжити термін служби меламінової губки, господині радять розрізати її на 4 частини. Коли 1 з них забруднитися, вам не доведеться купувати нову губку.

Абразивом (содою)

Як абразив для очищення взуття раціонально використовувати харчову соду. На відміну від інших засобів, вона не подряпає, але виведе жовті плями, бруд, відбілить виріб, не пошкодивши покриття, колір, структуру матеріалу. Для очищення:

  • Промийте підошву вологою ганчіркою, щоб видалити пил.
  • Насипте соди.
  • Потріть забруднені або пожовклі ділянки.
  • Змийте засіб.

Харчова сода – гідний замінник меламінової губки, але на завершення обов’язково просушіть сліпони, щоб уникнути утворення флори, сприятливої для розвитку пaтoгeнних мікpopганізмів і неприємного запаху.

Метод добре підходить для очищення взуття з пінополіуретану, шкіри, але категорично протипоказаний для очищення замші. Такі вироби віддавайте в хімчистку або очищайте спеціально-призначеними щітками.

Прання в машинці з порошком

Якщо описані вище методи не ефективні, а самостійно чистити взуття немає часу, виперіть його в пральній машинці:

Змийте бруд з підошви під проточною водою.

Додайте порошок, засіб для виведення плям або відбілювач (останній на виробах, що містять чорні, червоні смужки краще не використовувати).

Користуйтеся програмою, яка пере в делікатному режимі при температурі, що не перевищує 40 ° C.

Прання взуття в машинці допоможе очистити підошву кедів без вашої допомоги, але обов’язково висушіть виріб під сонцем протягом 1-2 діб. Устілки і шнурки виперіть вручну з піною, що утворилася в результаті розчинення порошку або миючого засобу.

Примітка! Взуття з вставками шкіри та замші не варто прати в машинці.

Чистимо взуття народними засобами

Народні засоби – ті, які є на кожній кухні, в аптечці, але використовуються вкрай рідко, адже не всі господині знають про їх очищуючі властивості. Багато з них є натуральними, дешевими засобами для виведення плям і відбілювання, але, головне, використовувати їх правильно.

Відмиваємо підошву зубною пастою

Зубна паста є в будь-якому будинку, і вона допоможе позбутися від сірих плям і жовтизни.

Почистити білу підошву на кросівках можна наступним способом: нанесіть трохи засобу на стару зубну щітку і дбайливо потріть забруднене, попередньо витерту вологу ділянку. На завершення змийте зубну пасту з кросівка, і він знову засяє новизною.

Вазелін

Вазелін відноситься до нестандартних методів очищення. Він не відбілює взуття, але допомагає позбутися від незначних забруднень. Нанесіть зволожуючий засіб на забруднену ділянку і потріть зубною щіткою. На завершення видаліть залишки вологою ганчіркою. Найбільше вазелін підходить для очищення виробів зі шкіри, оскільки не шкодить матеріалу, а зволожує його.

Рідиною для зняття лаку

Такий засіб виводить безліч типів плям, включаючи стійкі забруднення на взутті.

Щоб відмити білу гумову або пористу підошву від жовтизни і плям (знизу і збоку), налийте трохи засобу на ватяний диск і потріть. Обов’язково проведіть попереднє очищення мокрою ганчіркою.

Лимонною кислотою

Лимонка – щадний засіб для взуття і нещадний для забруднень. Приготувавши розчин, ви відбілите поверхню і очистете смужки, оброблені виробничою фарбою без втрати кольору.

  • Висипати в стакан води 25 г лимонної кислоти.
  • Розчиніть кристали.
  • Змоченою у розчині і потріть забруднені місця.
  • Змийте засіб.

Якщо ви вступили в мазут, обробка ускладниться. Вилийте приготований розчин в таз і поставте туди платформу забрудненого черевика. Через годину вимийте його тим же розчином, активно натираючи забруднення чистою ганчіркою.

Оцтом

За принципом дії оцет аналогічний лимонній кислоті, а за схемою застосування – рідини для зняття лаку.

Він не псує гумову або пінисту структуру підошви, тому повністю безпечний. Щоб почистити білу або світлу підошву оцтом, налийте його на ганчірку і потріть забруднені місця. Тривалий контакт плями із засобом дозволить вивести навіть стійкі багаторічні плями.

Примітка! Для обробки взуття можна використовувати столовий або концентрований оцет. Останній показує максимальну ефективність, але перш ніж застосовувати його, протестуйте на непомітній ділянці.

Пеpекисом вoдню

Водневий пеpoкcид – натуральний відбілювач. Він видаляє сліди від трави, жовтизну і повертає підошві білосніжність:

  • Розведіть ½ флакона пepoксиду в 1 л. води.
  • Поставте підошву в розчин на 2-3 години.
  • Вимийте чистою губкою з тим же розчином.

Незначні плями не вимагають тривалого контакту з розчином. Налийте в склянку води і додайте 2 ст. л. пepoксиду. Змочіть в отриману рідину ватний диск, а потім видаліть пожовтіння, плями за кілька хвилин.

Як видалити плями від жиру, клею, маркера, фарби

Плями від жирної їжі, фарб, маркерів, є такими, що важко піддаються виведенню, але знаючи, чим відмити білу підошву на літньому взутті, ви продовжите «життя» улюбленого виробу.

Читайте також: Решітка на газовій плиті буде виблискувати чистотою, варто лише скористатися цим трюком!

Позбутися від стійких плям можна комбінацією нашатиpю, соди і лимонної кислоти:

  • Розчиніть в 1 ст. води 25 г лимонки і 2 ст. л. соди.
  • Активно протріть отриманим розчином проблемні місця.
  • Змішайте 1-2 ч. л. нашатирю в 1 ст. води.
  • Обробіть забруднені ділянки.
  • Змийте через 10 хвилин.

Якщо плями стійкі, змішайте розчини і вилийте в таз. Поставте підошву в засіб на 20-30 хвилин, а потім вимийте і висушіть.

Як зберегти колір гумової білої підошви

Підошва сильно забруднюється після кожної прогулянки. Щоб спростити очищення, необхідно знати, як відбілити і зберегти колір підошви кросівок в домашніх умовах.

Для цього застосовують звичайну взуттєву косметику:

  • водовідштовхувальний спрей;
  • безбарвний крем.

Перш ніж використовувати їх, протріть взуття, висушіть, обробіть кремом або розпорошите спрей на підошву. Після висихання вони створять міцну плівку, що заважає забруднень і воді вбиратися, завдяки чому обробка стане простіше, а термін експлуатації чобіт або кросівок збільшиться.

Правильний догляд за будь-яким взуттям зробить його доглянутим, привабливим і продовжить термін служби. Однак якщо у вас не було можливості провести своєчасну обробку, скористайтеся народними засобами. Вони відбілять поверхню і усунуть плями, повертаючи кросівкам новизну.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page