fbpx

Як охолодити кімнату в спеку

Стаття для тих, хто не є щасливим власником кондиціонера. Виявляється, врятуватися від спеки можливо й підручними засобами.

1. Постійна циркуляція повітря

Щоб кімнати охолоджувалися, необхідна циркуляція повітря – тому повідкривайте всі двері в приміщенні. Також можете включити вентилятор, щоб циркуляція відбувалася швидше. Це забезпечить рух повітря і не дасть накопичуватися поту.

2. Закривайте штори та жалюзі

30% тепла надходить з вікон, тому необхідно закривати віконниці, жалюзі або щільні штори. Після цього ви відразу відчуєте, що стало значно прохолодніше. Особливо це стосується приміщень, вікна яких виходять на сонячну сторону.

3. Пийте холодне і носіть легкий одяг

Охолоджуючи приміщення – охолоджуйте себе. Для цього підійдуть холодні напої, легкий і вільний одяг, змочені водою пов’язки на голові і зап’ястях.

4. Мокрі рушники

Розвісивши мокрі рушники або інший текстиль по всьому будинку вам вдасться “збити” температуру повітря на кілька градусів, але при сильній спеці, змочувати рушники потрібно кожні 30 хвилин.

5. Пляшки з льодом

Пластиковий посуд, пляшки з замороженою водою можна розставити по всьому приміщенню. Це також добре рятує від спеки.

Пляшки потрібно міняти, коли вода в них почне помітно грітися.

6. Фольга

Всі батареї в будинку потрібно обмотати фольгою, щоб вони не передавали холод вгору і вниз по стояку.

Якщо сусіди мають кондиціонер, то батареї можуть стати ще одним хорошим джерелом прохолоди. Фольгу можна наклеїти і на скло, щоб в кімнату не потрапляли прямі сонячні промені, пише Главрєд.

А які способи охолодження використовуєте ви?

Фото: novyny.live.

07/08/2022

You cannot copy content of this page