fbpx

Як попередити цвіль на кімнатних рослинах та прибрати наявну?

Як прибрати і запобігти цвілі на кімнатних рослинах?

Цвіль з’являється і активно розростається там, де цього є відповідні умови – вогкість, бруд, кислий грунт, погана вентиляція повітря і підвищена вологість. Цвіль утворюється на поверхні у вигляді порошкоподібного нальоту, чорних крапок, кірки, сірого або рожевого нальоту, чорного пуху плямами.

Вивести цвіль не складає труднощів, проте, за цим потрібно уважно стежити, адже цвіль росте не тільки на поверхні землі, а й розростається в глиб грунту.

Позбутися від цвілі можна, замінивши верхній пліснявий шар на новий, свіжий і чистий. Крім цього, в горщик, очищений від грунту з цвіллю, можна покласти трохи перегною + листової землі, потім засипати грунтом. На поверхню грунту можна покласти керамзит, який згодом потрібно буде періодично мити від цвілевого нальоту.

Однак найкращий спосіб позбутися від цвілі – повністю замінити всю землю і пересадити рослину в чистий грунт. Також не забудьте ретельно помити горщик.

Читайте також: Правильна вечеря: 7 продуктів, які з чистою совістю можна їсти на ніч

Для профілактики рослини слід поливати 1-2 рази на місяць розчином марганцю. Також одноразово можна полити кімнатні квіти розчином тpиходеpміну.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page