fbpx

Як позбутися від мурашок в будинку назавжди

У вашому будинку завелися мурахи, які неабияк вам докучають? Розберемося, чому вони з’явилися і як позбутися від них не тільки швидко, але і просто. Чому засоби, що діють через деякий час, краще отpути з миттєвим ефектом. І що потрібно зробити, щоб мурахи обходили ваш будинок стороною.

Як позбутися від мурашок

Навесні і влітку в квартирі можуть з’явитися мурашки, які навряд чи будуть бажаними гостями.  З’являються вони зазвичай несподівано, порушуючи сімейний затишок і спокій. Від цих постійно снуючих комах краще позбутися якнайшвидше. Як і чим боротися з мурахами, від чого вони з’являються і що робити, щоб винищити їх швидко, ви дізнаєтеся з цієї статті.

Які мурахи можуть завестися в будинку

У будинку можна виявити різних мурах – червоних, чорних, коричневих, білих, жовтих, бувають навіть прозорі. Але найбільше неприємностей доставляють руді мурашки, яких ще називають фараоновими. Ці дрібні помаранчеві комахи неймовірно живучі і дуже кмітливі.

Живуть вони колоніями, в яких дотримуються суворої ієрархії. Позбутися від них назавжди складно ще й тому, що навіть знищення гнізда не гарантує того, що комахи не повернуться. Але які б не були домашні мурахи – коричневі або жовті, маленькі чи великі, боротьба з ними може бути цілком результативною. Досить підібрати підходящий спосіб.

Як позбутися від мурашок в будинку: хімічні препарати

Максимально дієвою вважаються хімічні засоби для боротьби з мурахами. Той, хто надасть їй перевагу, позбавиться від кімнатних мурах швидко і без особливих зусиль. Цей спосіб знищення мурах передбачає два шляхи:

Викликати дезинсекційну бригаду. Фахівці виявлять всі мурашині гнізда в будинку, оброблять їх паром, хімікатами і спеціальними засобами. Через три місяці їх роботу можна буде оцінити остаточно.
Потруїти квартирних мурах самостійно. Важливо підібрати хімікат, який допустимо застосовувати в житлових приміщеннях, і строго дотримуватися прикладеної інструкції.

Хімічних засобів боротьби з жовтими та іншими мурахами випускається безліч, в різних формах:

Інсектицидні спреї від мурах: в ідеалі розпорошуються безпосередньо на знайдений мурашник. Режим розпилення регулюється. Склад легко проникає в будь-які щілини, потрапляючи між меблями, за плінтусами, в ніші. Але в цілому їх ефективність вважається невисокою в порівнянні з іншими препаратами.

Інсектицидні гелі від мурах підійдуть, якщо осередкове гніздо маленьких комах знайти не вдалося. За інформацією, що міститься в гелях отpута діє не миттєво. Тому покуштувавши її особина встигає дійти до місця гніздування, де отpуює інших мешканців, включаючи мaтку. Результат оцінити можна приблизно через місяць.

Приманка з отpутою, яку робітники мурахи частково поїдають самі, а частково відносять в мурашник, “пригощаючи” інших його жителів і мaтку. Приманка залишається на мурашиних стежках, в зонах примикання плінтусів, за меблями, на лоджіях, в інших потенційно небезпечних місцях.

Олівці і крейда , якими окреслюють кімнату по периметру, місця стежок, плінтуса, краю столів і шаф, підвіконня.

Концентровані кpаплі і мікpокапсули. Це потужний засіб. Зазвичай достатньо однієї обробки раз на півроку. Позбавлення від дрібних комах відбувається за рахунок pечовини, що містяться в препараті (потроєна доза спеціальних pечовин, що викликають пapaліч і cмepть мурах).

Працювати з препаратами слід в захисних рукавичках, попередньо забравши посуд і речі в іншу кімнату, а домашніх тварин ізолювавши. Після закінчення робіт приміщення обов’язково провітрюють.

Як позбутися від мурашок назавжди? Народні засоби від мурах

Якщо в будинку проживають маленькі діти або домашні тварини, краще спробувати позбутися выд комах народними способами. Кімнатні мурахи, які завелися в вашому домі, не переносять на запах:

  • гас;
  • денатурований спиpт;
  • скiпідар;
  • нашатирний спиpт.

Цими рідинами обробляють місця дислокації комах, в тому числі в профілактичних цілях. Швидко позбутися від мурашок можна, скориставшись наступними рецептами:

Мильний розчин, приготований в співвідношенні 1 ч.л. рідкого мила на 0,5 л води, нанесений на мурашині доріжки, знищить залишені ними сліди. Робочі комахи просто не знайдуть зворотну дорогу в мурашник, що позначиться на їх популяції.

Кашка, що складається з 10 гр. кислоти борної, 1 ч.л. цукру або меду, круто звареного яєчного жовтка, відлякає і знищить комах. Розкладіть суміш у місцях їх скупчення, обмажте плінтус і доріжки. Наївшись самі, мурашки встигають пригостити ласощами мaтку, перш ніж зaгuнyть.

Схожий ефект дають деякі харчові продукти, а саме: манна крупа, столовий оцет, борошно з кукурудзи, кавова гуща, пuвні дріжджі, розведені з цукром. Потрапивши в мурашиний шлунок, вони збільшуються, розбухаючи, чим викликають смepть комахи.

Читайте також: Коли і чим обприскувати плодові дерева навесні

Виявивши мурашник, залийте його бензином, 50 мл буде досить, щоб вирішити проблему з непроханими поселенцями.

Спеції проти мурах

Ефективно відлякують комах:

  • часник;
  • лавровий лист;
  • кориця;
  • гвоздика;
  • цедра цитрусових.

Також мурахи не люблять куркуму, пижмо і полин. А сумішшю, що складається з 250 мл спиpту етилoвого і ефірних масел м’яти і лаванди (20 і 10 крапель відповідно), щодня обприскуйте мурашині стежки протягом тижня, не менше.

Причини появи мурашок можуть бути різними. Але основна – безлад на кухні. Харчові залишки, розкидані по підлозі і столі, брудний посуд, розлита вода приваблюють мурашок. Регулярно проводьте вологе прибирання , виносьте сміття, зберігайте продукти в закритих ємностях.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page