fbpx

Як працюватиме мобільний зв’язок та інтернет в умовах відключення світла

В умовах віялових відключень електроенергії людей починає турбувати питання чи працюватиме мобільна мережа та що буде з інтернетом. На ці запитання відповідає начальник технічного департаменту Центр Vodafone Ігор Зазулик.

«Усі базові станції мобільної мережі мають резервні джерела живлення, які автоматично вмикаються, коли припиняється електропостачання. Такі джерела живлення — батареї — можуть забезпечувати роботу мобільного зв’язку в середньому протягом 4–5 годин.

Якщо і надалі немає світла, роботу мережі забезпечують генератори, які мають усі базові станції та важливі вузлові майданчики. Час роботи генератора залежить від характеристик об’єкту, який він обслуговує та від поповнення пальним. Одне заправлення генератора забезпечує роботу мережі від 8 годин до 2 діб», – каже він.

Проте з стаціонарним інтернетом не все так добре, адже при відключенні світла в будинку, вимикаються Wi-Fi роутери. Звичайно, що люди масово перейдуть на мобільний інтернет і це перевантажить мобільну мережу та знизить швидкість інтернету.

Якщо мережа вашого оператора відсутня, то у вас є можливість скористатися послугою «національного роумінгу» – для цього в налаштуваннях телефона має бути встановлений автоматичний вибір мережі.

Фото: колаж.

You cannot copy content of this page