fbpx

Як правильно кaрaти дитину, щоб виховати успішного індивіда

Як правильно кaрaти дітей і чи можна взагалі кaрaти дітей? Якщо таке питання у вас виникало, тоді ця інформація буде вам цікавою і корисною.

Найважливіші правила покaрaння:

Бесіда з дитиною має відбутися одразу після поганого вчинку, не потрібно відкладати обговорення до повернення батька додому (але пам’ятаємо: не займаємося публічними вихованням у присутності друзів та знайомих, дитину треба відвести всторону і поговорити).

Караючи, не обмежувати дитину у задоволенні її фізичних потреб, тобто не обмежувати їжу, питво та інші життєво необхідні потреби.

Покaрaння має бути пропорційне поганому вчинку, наприклад, якщо дитина не доїла страву, або з першого прохання не покладала іграшки ми не можемо заборонити похід до зоопарку.

Якщо дитина відбула покaрaння вона вже пробачина!

Кaрaти, але не позбавляти любові, після понесення покaрaння за вчинок дитину необхідно обійняти і наголосити, що ваш малюк розумничка і такого більше не відбудеться.

Кaрaти дитину дозволяється лише тоді, якщо дитина була попереджена про заборону.

Покарання лише за свідомі погані вчинки, якщо наприклад дитина випадково щось розлила ми маємо обговорити з нею через що так сталося і разом прибрати, але не свaрити і не вигадувати покaрaнь.

Батьки, будьте готові до конфлікту! ви маєте бути авторитетні і дотримуватися своїх обіцянок, як стосовно купівлі подарунка, так і понесення покaрaння дитиною за той чи інший поганий вчинок.

Мама з татом мають бути однодумцями, аби діти не шукали підхід до кожного з них і не навчались обманювати.

Будьте прихильником бесід з дитиною, а не фізичних методів покaрaння!

You cannot copy content of this page