fbpx

Як сербські авіалінії літати до росії і не долітали

Сербські ЗМІ, серед яких Blic, повідомляють про часті випадки, коли літаки авіакомпанії Air Serbia розвертаються у Сербію після повідомлень про замінування.

Так, рейс JU-652 з Белграда до Москви вилетів о 14.15. Після того, як в аеропорт Ніколи Тесли надійшло електронне повідомлення про те, що в літаку закладений вибуховий пристрій, літак негайно розвернувся в авіапросторі Угорщини і повернувся до Белграда.

За неофіційними даними, особа, яка повідомила про бомбу в літаку, висловила своє невдоволення ставленням Сербії до Росії на тлі війни в Україні. Лист, за неофіційною інформацією, нібито надійшов з України.

Минулого тижня відбувся схожий інцидент із літаком, що летів з Белграда до Москви. Повідомлення про вибуховий пристрій на борту не підтвердилося.

Сербія не є членом ЄС і відмовилася вводити санкції проти Росії через війну в Україні, але її літаки можуть вільно перетинати повітряний простір ЄС. Це зробило балканську країну єдиним європейським повітряним коридором, який залишився відкритим для Росії.

Чи то совість прокинулася, чи набридло без толку літати туди-сюди, але з 16 березня сербська авіакомпанія Air Serbia скасувала всі рейси з Москви до Белграда, пасажирам надіслали листи про скасування перельотів.

Про це повідомляє Центр транспортних стратегій.

Фото: Центр транспортних стратегій.

You cannot copy content of this page