fbpx

Як шана Роману Ратушному – в Протасовому Яру створять ландшафтний заказник

Депутати Київради підтримали створення ландшафтного заказника в Протасовому Яру. На сторінці «Захистимо Протасів Яр» повідомили, що 85 депутатів Київради підтримали це рішення під час засідання у четвер, 14 липня.

Нагадаємо, що Київрада перевела цю ділянку до території житлової та громадської забудови у 2007 році, за мерства Леоніда Черновецького.

Далі дніпровська компанія “Дайтона Груп”, яка отримала ділянку в суборенду від фірми «Бора», планувала зведення там трьох 30-поверхових житлово-офісних будинків із власним торговельним центром — і вже продавала у них квартири.

Коли у 2018 забудовник почав вирубувати дерева, місцеві мешканці утворили ГО «Захистимо Протасів яр», яку очолив Роман Ратушний. Він поліг, захищаючи Україну у складі 93 омбр «Холодний яр». На його честь планують перейменувати вулицю біля Протасового Яру.

Далі у 2020 році Київрада повернула ділянці статус зеленої зони, яка не підлягає забудові, але Окружний суд визнав це рішення протиправним. Остаточну крапку у боротьбі за ділянку поставив Верховний суд в 2022 році, який визнав недійсним договір суборенди.

Сьогодні, Київрада підтримала створення ландшафтного заказника.

Фото: ukrinform.com.

07/14/2022

You cannot copy content of this page