fbpx

Як швидко відновити зір: комплекс вправ очної гімнастики Бейтса (відео)

Гімнастику найкраще виконувати не швидше, ніж за годину після їжі. Виконувати один раз в день по 10 хвилин. Виконувати без окулярів.

За 3-4 місяці можна вже реально покращити зір.

Вправи виконуються повільно, спокійно, з розміреним спокійним диханням.

Гімнастика виконується стоячи, але можна і сидячи.

В усіх вправах потрібно фіксувати свідомість в області міжбрів’я.

Виконувати вправи обличчям на північ.

При виконанні вправ очної гімнастики потрібно старатись не кліпати.

Комплекс рекомендується виконувати повністю, не ділячи на частини.

Комплекс вправ гімнастики для очей:

1. Прикласти вказівний палець (чоловік – правої руки, жінка – лівої) до кінчика носа, палець паралельний до підлоги. Звести погляд на кінчик пальця, дивитись, не кліпаючи. Одночасно з фіксацією погляду на кінчику пальця виконати повний вдих і повний видих. Виконувати 1 – 3 рази.

2. Виконується аналогічно першому, але палець прикладений до області міжбрів’я. Виконувати 1 – 3 рази.

3. Прикласти вказівний палець правої руки до кінчика носа. Звести погляд на кінчик пальця. З повним вдихом відтягувати палець якнайдалі від носа (на відстань витягнутої руки або ж на відстань гостроти погляду). Дивитись на кінчик пальця. З видихом повернути палець назад до носа. Виконується 1-3 рази.

4. Виконується аналогічно вправі 3, але палець прикладений до області міжбрів’я. Виконувати 1 – 3 рази.

5. Закинути голову якнайдалі назад. Дивитись на кінчик носа. Зробити повний вдих, потім повний видих. Виконувати 1 – 3 рази.

6. Закинути голову якнайдалі назад. Дивитись на область міжбрів’я. Зробити повний вдих, потім повний видих. Виконується 1 – 3 рази.

7. Виконується, сидячи на стільці. Спина пряма. Витягнути перед собою руку, мізинець і безіменний палець притиснути великим пальцем до долоні, підняти вгору вказівний і середній пальці. Долоня руки ребром назовні поставити перед очима на відстані 10 – 12 см від обличчя. Дивитись на кінчики пальців.

З повільним вдихом почати рух руки вправо на максимальну відстань, не відриваючи погляду від кінчиків пальців.

З видихом повільно, продовжуючи стежити за кінчиками пальців, повернути руку в початкове положення. Потім з вдихом виконати все те ж саме, але в інший бік.

Виконується по 3 рази в кожну сторону. Потім виконати усі рухи з іншою рукою.

8. Зробити повний вдих, закрити очі. На видиху виконувати масаж очних яблук другими фалангами великих пальців рук. На затримці розплющити очі, прикрити їх долонями і знаходитися в такому положенні на час усієї затримки на видиху (очі розплющені і розслаблені під час усієї затримки). Виконується 1 раз.

9. Стоячи з розплющеними очима, стрибками переводити очі в кути поля зору, фіксуючи поглядом уявні точки кінців великої букви Ж на все зорове поле (у лівий верхній кут, в правий нижній кут і т. д.). Рухи очей – різкі, в крайніх точках затримувати погляд, не кліпаючи. Дихання вільне. Змінювати точки фіксації врозкид, кожен кут пройти 2 – 3 рази.

10. Виконується стоячи. “Малювати” очима хрест. Максимально відводити погляд вгору-вниз, малюючи спочатку вертикальну лінію, потім в сторони, малюючи горизонтальну лінію. У крайніх положеннях невеликі затримки погляду. Потім “малювати” поглядом одночасно 2 хрести, потім 3 хрести. Виконується 10 – 15 разів.

11. “Малювати” поглядом на стіні квадрат, розділений на 4 частини. У кожній частині квадрата ніби знаходяться круги. Подумки крутити ці кружечки, спочатку кожен по черзі, потім одночасно 2, 3 і 4 кружечки. Після цього крутити ті кружечки, які знаходяться навпроти, в різні боки і вкінці усі 4 кружечки крутяться одночасно і в різні боки. Вправа виконується впродовж 1 – 2 хвилин.

12. Очима описувати “вісімки”: горизонтальну, вертикальну і дві діагональні. Площина фіксації близька до обличчя. Кожну “вісімку” описувати спочатку в один бік, потім в інший. По 1 – 2 рази в кожну сторону.

13. Повільно обертати по кругу очними яблуками, спочатку з розплющеними очима, потім із закритими. Змінювати ритм, амплітуда максимальна. Виконується 10 – 15 разів.

14. Поглянути на яскраве джерело світла (сонце на сході або заході, лампа з матовим плафоном і т. д.). Прикрити очі долонями і постаратись ніби “втягнути” світлову пляму в область міжбрів’я. Виконати 3 рази. На лампочку можна дивитися до 1 хвилини, на сонце – довше, але тільки на сході або заході.

15. Набрати таз відстояної чистої води кімнатної температури. Опустити обличчя з розплющеними очима у воду і кліпати. Виконується 3 – 5 разів.

Набрати повний рот води, щоки роздути і нахилитися над тазом з водою. Плескати жменями на витріщені очі. Виконується 10 разів.

Дихальні вправи:

Закінчити гімнастику рекомендується спеціальною дихальною вправою, яка стимулює приплив крові до очей.

Відомо, що 99% усіх людей відчувають кисневе голодування.

При цьому очі слабшають, напружуються і втрачають гостроту.

Коли око нормальне, здатність бачити є настільки природним та несвідомим процесом, що інші м’язи тіла розслабляються.

Це відноситься і до грудних м’язів, які забезпечують глибоке природне дихання.

Але коли очі напружуються, відбувається, як правило, збій хорошого дихання, яке стає обмеженим через надмірну стислість грудних м’язів і тим самим знижується отримання кисню, який необхідний для усього організму.

Для виконання дихальної вправи неохідно відкрити вікно або вийти на свіже повітря, щоб отримати якомога більше кисню.

Перед вправою кілька разів вдихніть, щоб “розбудити” кров. Тепер вона готова направити кисень в очі.

Глибоко вдихніть, затримайте дихання, не видихаючи, зігніться в талії і трохи зігнувши коліна, опустіть голову, щоб вона знаходилась нижче рівня серця.

Тепер кров, збагачена киснем, йде до голови і до очей. Стояти в такому положенні, рахуючи до п’яти.

Увага! У вас може закрутитись в голові, тому починайте робити цю вправу без зусиль. З часом, попрактикувавшись, запаморочення проходить.

Через тиждень ви зможете затримувати дихання впродовж 10 секунд.

Ця вправа дуже важлива. Кисень спалює отруту і відходи, що знаходяться в судинах і м’язах очей. Очі очищуються, оскільки збільшується циркуляція крові через тканини.

Виконуйте щодня 10 таких дихальних вправ.

Джерело.

You cannot copy content of this page